Том Елън
Полунощ ме води към теб

Автор
Том Елън
Заглавие
Полунощ ме води към теб
Тип
роман (не е указано)
Националност
британска (не е указано)
Език
български
Поредност на изданието
първо
Категория
Любовни романи и повести
Жанр
Съвременен любовен роман, Съвременен роман (XXI век)
Теми
XXI век
Преводач
Кристина Димитрова
Език, от който е преведено
английски
Година на превод
2020
Редактор
Виктория Иванова
Коректор
Вихра Манова
Оформление на корица
Радослав Донев
Компютърна обработка
Мая Яначкова
Издател
СофтПрес ООД
Град на издателя
София
Година на издаване
2020
Адрес на издателя
ул. „Данаил Дечев“ 6
Печат
ФолиАрт ООД
Носител
хартия
Печатни коли
19,5
Формат
60/84/16
Брой страници
312
Подвързия
мека
Цена
17,99 лв.
ISBN
978-619-151-636-0
Анотация

Ако можехте да върнете времето назад, бихте ли избрали друг живот?

Бен винаги е обичал декември — коледната украса, семейния обяд, празничното настроение. Но тази година всичко е различно. Връзката със съпругата му Дафне прилича на заплетен лабиринт, в който всички изходи водят към поредния скандал. Нищо чудно, че все по-често мислите му се стрелкат назад, към друг лабиринт — напълно реален. Дафне влиза в живота му по време на игра на криеница в лабиринта от храсти в студентския кампус преди петнайсет години. Открива го първа и оттогава двамата са заедно.
А ако не беше се случило така, не спира да се пита Бен. Ако тогава ме бе открила първа Алис? Въпрос без отговор. Поне до Бъдни вечер, когато странен мъж с посивяла коса и вратовръзка на елени подарява на Бен семпъл ръчен часовник. Часовникът очевидно не работи. Стрелките са замръзнали на 12 без 1. Но на следващата сутрин, когато се буди, Бен открива в огледалото 20-годишното си Аз. Календарът на стената показва, че е 5 декември 2005 г. — денят, в който за първи път целува Дафне и обръща гръб на Алис.
Сега Бен има шанса да преживее отново най-важните мигове от своя живот. Но дали този път ще открие куража да последва сърцето си?

„Полунощ ме води към теб“ е завладяваща история за любовта и загубата, за приятелството и надеждата. Вдъхновен от магията на „Коледна песен“, романът на Том Елън е топло напомняне на всеизвестната истина: животът е сбор от решенията, които вземаме.

Информация за автора

Том Елън е писател и журналист, който живее в Лондон. Автор е на три тийнейджърски романа, издадени в повече от 20 страни. „Полунощ ме води към теб“ е дебютната му книга за възрастни, приета възторжено от критиците и описвана като една от най-стоплящите истории на 2020 г.

Бележки за изданието, от което е направен преводът

Tom Ellen
All About Us (2020)

Въведено от
Еми
Създадено на
Обновено на
Връзки в Мрежата
Издателства Библиографии Книжарници
Чужди рафтове

Корици 2