Книгата за митологията

Заглавие
Книгата за митологията
Издателска поредица
Големите идеи обяснени просто
Език
български
Категория
Митове, легенди, епос
Преводач
Илия Илиев
Редактор
Люба Камарашева
Коректор
Люба Камарашева
Предпечатна подготовка
Десислава Борисова
Издател
Книгомания
Град на издателя
София
Година на издаване
2020
Адрес на издателя
ул. „Д-р Стефан Сарафов“ №24, бл. 3, офис 1
Носител
хартия
Брой страници
352
Подвързия
твърда
Цена
35,00 лв.
С илюстрации
да
ISBN
978-619-195-217-5
УДК
21/29-264
Анотация

Кой е лукавият бог Мауи? Какво представлява Медовината на поезията и какви сили дава тя на онези, които пият от нея? Как изглежда задгробният живот според митологията на древните египтяни? В книгата ще намерите отговори на тези и много други въпроси, защото в нея са разказани повече от 80 мита от всички краища на света.
КНИГАТА ЗА МИТОЛОГИЯТА е авторитетен източник на знание и същевременно е много занимателна. Пълна е с интересни илюстрации и увлекателни истории, чрез които ще ви бъдат представени по нов и неочакван начин не само съдържанието на митовете, но и тяхното значение за културите, които са ги създали. От Локи до Тор и от Виракоча до Кухулин — всеки текст е посветен на някой колоритен герой и на неговите подвизи, а темите и идеите, свързани с характера му, са представени по достъпен начин.
Независимо дали се интересувате от митологията за обща култура, или сте навлезли дълбоко в изучаването й, или пък просто изпитвате удоволствие да четете забавни истории, в тази книга ще откриете много неща, които ще ви заинтригуват и забавляват.

Въведено от
Еми
Създадено на
Обновено на
Връзки в Мрежата
Библиографии Книжарници

Корици 2