Райън Холидей
Изкуството да бъдеш спокоен

Автор
Райън Холидей
Заглавие
Изкуството да бъдеш спокоен
Националност
американска
Език
български
Поредност на изданието
първо
Категория
Самоусъвършенстване и алтернативно познание
Преводач
Жана Кличмурадова
Език, от който е преведено
английски
Година на превод
2020
Отговорен редактор
Димитър Николов
Художник
Фиделия Косева
Коректор
Русанка Одринска
Предпечатна подготовка
Надежда Тошева
Издател
Сиела Норма АД
Град на издателя
София
Година на издаване
2020
Адрес на издателя
бул. Владимир Вазов №9
Печат
Алианс принт
Носител
хартия
Печатни коли
17,25
Формат
60/90/16
Брой страници
276
Подвързия
мека
Цена
15 лв.
ISBN
978-954-28-3248-5
УДК
159.922
Анотация

Как да запазим самообладание, когато всичко сякаш се срива около нас? Как да намерим щастие и да постигаме успехи в един свят, който е извън нашия контрол и често ни изненадва по най-неприятни начини? Може ли човек да продължава да работи и да дава всичко от себе си, ако непрекъснато е затрупван с излишна информация, лоши новини, страсти и изкушения?
Райън Холидей чертае пътя към това невероятно самообладание, към покоя, който е нужен, за да успеем. В духа на своите предишни книги — „Твоето его е врагът“ и „Дарът на трудностите“ — той черпи от мъдростта на големите философски течения и религии и от историите на значими личности — от Марк Аврелий и Конфуций до Чърчил и Кенеди, за да подчертае огромното значение на спокойствието в човешкия живот.
В една епоха, в която сме подложени на невероятен информационен шум и всяка криза по света бива преувеличавана и набивана в главите ни от медии, социални мрежи и тролове, това спокойствие е ключ към по-щастлив и смислен живот и противоотрова на смазващия ни стрес.
Да приемем, че сме част от нещо по-голямо, да се възхитим на обикновените неща от живота и да се потопим в красотата на мига, да загърбим егото, да надмогнем себе си и да потърсим в покоя сила — именно на това изкуство ни учи тази книга.
Това изкуство са владеели и мнозина от великите лидери, мислители, артисти и атлети, които в правилния момент са успявали да преодолеят собствения си темперамент, да се абстрахират напълно от напрежението, смущенията, страховете и съмнения и да направят това, което е нужно.

Рекламни коментари

„В тази епоха на изкуствено възмущение и постоянно разсейване способността да запазиш вътрешен покой е може би по-важна от всичко. Книгата на Райън Холидей възражда древната мъдрост и призовава за тих живот на фона на шумния и неспокоен свят.“
Марк Менсън

„В днешния свят опасностите са много, а най-голямата от тях се крие в постоянните смущения и дребнави проблеми, които ни карат да живеем без цел и смисъл. В тази книга, един майсторски синтез на източната и западната философия, Райън Холидей ни учи как да се фокусираме върху важното на фона на понякога затрупващите ни конфликти и проблеми на XXI век.“
Робърт Грийн

Бележки за изданието, от което е направен преводът

Ryan Holiday
Stillness is the Key (2019)

Въведено от
Еми
Създадено на
Обновено на
Връзки в Мрежата
Издателства Библиографии Книжарници

Корици 2