Анди Андрюс
Съкровищата на пътешественика

Автор
Анди Андрюс
Заглавие
Съкровищата на пътешественика
Авторска серия
Съкровищата на пътешественика №1
Език
български
Категория
Самоусъвършенстване и алтернативно познание
Преводач
Георги Георгиев
Език, от който е преведено
английски (не е указано)
Година на превод
2010
Редактор
Ира Коловска
Оформление на корица
SKYPRINT 04
Издател
SKYPRINT
Година на издаване
2011
Носител
хартия
Брой страници
164
Подвързия
мека със сгъвка
Цена
9,99 лв.
ISBN
978-954-390-071-8
УДК
820(73)-31
Анотация
Шест велики личности, един архангел и една стара кесия за тютютн. Тънката линия между провала и успеха.

Четирийсет и шест годишният Дейвид Пондър не е просто във финансова криза. Бившият изпълнителен директор кара разпадаща се кола, закъснява с вноските за къщата и няма здравна осигуровка. Няма и откъде да намери единайсет хиляди долара за неотложната операция на дъщеря си. Нещата стават съвсем безнадеждни, след като го изхвърлят и от нископлатената му работа. Когато колата му поднася на заледения мост, Дейвид вече не е сигурен дали иска да я овладее… Единственият въпрос, който таи в сърцето си е „Защо точно аз?“.
В този миг на отчаяние той все още не знае, че е сред малцината избрани да получат отговор.

„Съкровищата на пътешественика“ (The Traveler’s Gift) е литературен феномен. Ръкописът на Анди Андрюс е бил отхвърлян с изумително единодушие от големите издатели в САЩ в продължение на три години, преди Thomas Nelson Publishers да се съгласят да го публикуват през 2002 година. Веднага след издаването си книгата влиза в класациите за бестселъри на най-авторитетните медии и книжарски вериги. Изключителната й оригиналност става причина Ню Йорк Таймс да я класира в раздел „бизнес“, Уол стрийт джърнъл — в „психология“, Барнс и Нобъл — в „мотивационна литература“, а Амазон — в „художествена литература“.
На изявленията на някои критици, че е написал „книгата на столетието“ Анди свива рамене и с широка усмивка отговаря: „Е, това столетие беше доста кратко“.
Рекламни коментари
Авторът на „Проницателят“, който промени Америка и покори хиляди български читатели с нежност, мъдрост и най-вече с положителната сила на „новата гледна точка“, този път ни разкрива същинските съкровища в сегашния ни живот. Сюжетът ни повежда на пътешествие — от днешността към далечното минало, връща ни към познанията на библейските скрижали, препраща ни към близкото бъдеще.
Но това не е развлекателна разходка, а книга-филм, изпълнена с поразяващи съзнанието ни житейски случки от историята, малко познати, забравени и неразбрани дори от най-будната част от днешното човечество.
Срещите на пътешественика ни дават нова възможност да осъзнаем, че има изход от всяка безизходица, че всеки от нас е жива частица от вечната Вселена. И най-важното — че в ръцете на собствената ни воля е ключът към всичко, към което се стремим.
Румен Леонидов

Тази книга ни предлага увлекателно пътешествие, в което преоткрих безценните съкровища на вечните ценности.
Йорданка Христова

„Съкровищата не са заключени в банков трезор, те са между страниците на тази книга.“
Филип Трифонов
Бележки за изданието, от което е направен преводът
Andy Andrews
The Traveller's Gift (2002)
(A book in the Traveller's Gift series)
Въведено от
Еми
Създадено на
Обновено на
Връзки в Мрежата
Библиографии Книжарници
Промени
Чужди рафтове

Корици 4