Сали Кослоу
Оттатък рая

Автор
Сали Кослоу
Заглавие
Оттатък рая
Тип
роман (не е указано)
Език
български
Поредност на изданието
първо
Категория
Любовни романи и повести
Жанр
Съвременен любовен роман
Преводач
Габриела Кожухарова
Език, от който е преведено
английски
Година на превод
2018
Редактор
Кристина Димитрова
Коректор
Правда Василева
Оформление на корица
Радослав Донев
Компютърна обработка
Мая Яначкова
Издател
СофтПрес ООД
Град на издателя
София
Година на издаване
2018
Адрес на издателя
ул. „Данаил Дечев“ 6
Печат
ФолиАрт ООД
Носител
хартия
Излязла от печат
27.11.2018
Печатни коли
21,5
Формат
60/84/16
Брой страници
344
Подвързия
мека
Цена
17 лв.
ISBN
978-619-151-457-1
УДК
821.111(73)-312.6
Анотация

Последната любов на Фицджералд

Ако наистина приличам на някого от героите на Скот, то това е двайсет и четири каратовият фалшификат Джей Гетсби. И двамата сме променили имената си, прикрили сме миналото си. Пред света ние сме изтъкани от увереност. Вътрешно вечно се чувстваме посредствени.

Годината е 1937 и Голямата депресия е в разгара си, но „Холивуд е създаден да се преструва“, а Америка продължава да е страна на неограничените възможности. Най-подходящото място за човек като Шийла Греъм. Младата журналистка води рубрика за светска хроника и макар безкомпромисно да разкрива тайните на другите, ревностно пази своите. Никой не бива да узнава, че зад бляскавата фасада се крие нищета и детство, преминало в най-пропадналите гета на Лондон. Благодарение на острото си перо тя се озовава в кръга на големите холивудски знаменитости и интелектуалци на своето време, а в една съдбовна вечер се запознава и с Франсис С. Фицджералд. Прочутият някога писател вече е в залеза на кариерата и дните си, но все още притежава достатъчно чар, за да привлече вниманието й. Любовта помежду им е противоречива, но и достатъчно дълбока, за да даде сили на Фицджералд за един последен романс и един последен роман…

Сали Кослоу майсторски съживява скандалната любовна връзка на Греъм и Фицджералд, като се позовава на дневници и други източници от периода, за да придаде достоверност на разказа си.

Информация за автора

Сали Кослоу е автор на The Widow Waltz, The Late, Lamented Molly Marx, и With Friends Like These, както и на нехудожествената творба Slouching Toward Adulthood: How to Let Go So Your Kids Can Grow Up. Дебютният й роман Little Pink Slips е вдъхновен от дългогодишната й кариера на главен редактор на култовото списание „Макколс“ Книгите й са публикувани в няколко страни.

Бележки за изданието, от което е направен преводът

Sally Koslow
Another Side of Paradise (2018)

Въведено от
Еми
Създадено на
Обновено на
Връзки в Мрежата
Издателства Библиографии Книжарници

Корици 2