Иван Бакалов
Тодор Живков

Автор
Иван Бакалов
Заглавие
Тодор Живков
Подзаглавие
Власт — свидетели, участници
Националност
българска
Език
български
Поредност на изданието
първо
Категория
Биографии и автобиографии
Отговорен редактор
Николета Русева
Художник
Галина Николова
Технически редактор
Елисавета Георгиева
Коректор
Лидия Геловска
Издател
Кръг
Град на издателя
София
Година на издаване
2021
Адрес на издателя
ул. „Оборище“ 23А
Печат
Мултипринт
Други полета
Празна е страница 2, 6.
Носител
хартия
Печатни коли
23,5
Формат
70×100/16
Брой страници
376
Цена
19,90 лв.
ISBN
9786197625301
УДК
94(497.2)"20"(092)
Анотация

Книгата описва механизмите на властта на Тодор Живков и неговото сваляне през 1989 г. Съдържа разкази от първо лице на участници в тогавашното управление — Добри Джуров, Пенчо Кубадински, Йордан Йотов, Стоян Михайлов, на лежалите в затвора за преврат генерали Цвятко Анев и Мичо Ерменов, на т. нар. Врачански атентатор и др.
Публикувани са и неизвестни или малко известни снимки от неофициални и официални срещи на Живков, също и факти за кабинета на генералния секретар на БКП, ловната дружинка, най-приближените му хора, семейството му. Дава възможност всеки сам да оцени как е било по време на социализма, който до голяма степен се олицетворява от личната власт на Тодор Живков.

Информация за автора

Иван Бакалов е журналист, работил или публикувал през годините в повечето големи вестници като „Сега“, „24 часа“, „Новинар“ и др., списания като „Биограф“ и др., благодарение на което е имал възможност да се среща с участници в събитията по онова време. От 2007 г. e редактор и коментатор в своето онлайн издание e-vestnik.bg. Автор е на книгите „В сянката на Борисов“ (2011/2012), „Превратаджии от първо лице“ (2008), „До Чикаго и напред On Route 66“ (2014) и др.

Бележки

Снимките в книгата са от: БТА, Иван Григоров, лични архиви, в-к „България днес“, Георги Димитров, Ани Петрова, Борис Войнарович, Иван Бакалов.

Въведено от
NEVIDIMIA
Създадено на
Обновено на
Връзки в Мрежата
Библиотеки Библиографии Книжарници
Чужди рафтове

Корици 2