Иван Крачунов, Ива Величкова
АНГЛИЙСКО-БЪЛГАРСКИ ТЪЛКОВЕН РЕЧНИК НА ВАЛУТНО-ФИНАНСОВИ, КРЕДИТНИ И БАНКОВИ ТЕРМИНИ

Автор
Иван Крачунов, Ива Величкова
Заглавие
АНГЛИЙСКО-БЪЛГАРСКИ ТЪЛКОВЕН РЕЧНИК НА ВАЛУТНО-ФИНАНСОВИ, КРЕДИТНИ И БАНКОВИ ТЕРМИНИ
Език
български
Категория
Енциклопедии и речници
Жанр
Тълковен речник


Издател
INFORMA
Година на издаване
1991
Адрес на издателя
Ул. „Чапаев“ № 55 A, София 1574, тел. 70 03 67

Формат
105×128
Брой страници
128
Подвързия
мека
Цена
14.60 лв.


Анотация
Предлагаме на Вашето внимание английско-български тълковен речник. Речникът съдържа 757 броя термини. В него са намерили място част от най-основните понятия, свързани с банково-финансовата дейност, валутните пазари, инвестиционните процеси, пазарите на ценни книжа, външно-търговските документи и операции, дейността на международни финансови институции, операции по покупко-продажба на валута, съвременната делова кореспонденция и др.
Английско-българският тълковен речник е предназначен за широк кръг специалисти- служители в фирми, осъществяващи бизнес контакти извън пределите на страната. служители в държавни учреждения, поддържащи контакти с чуждестранни ведомства иделови среди, лица, правещи първи стъпки по пътя на бизнеса, научни работници, студенти и др.
В речника е възприет стандартният метод за разполагане на текстовия материал- непосредствено след термина на английски език следва неговия превод, придружен от кратка разшифровка на смисъла на понятието под формата на професионална характеристика.

Въведено от
dao
Създадено на
Обновено на

Източници
Сканиране: dao 2017
...

Сканирани страници