Джейн Харпър
Оцелелите

Автор
Джейн Харпър
Заглавие
Оцелелите
Тип
роман
Националност
австралийска
Език
български
Поредност на изданието
първо
Категория
Трилър
Преводач
Снежана Цветанова Милева
Език, от който е преведено
английски
Година на превод
2022
Отговорен редактор
Ивелина Балтова
Стилов редактор
Велислава Вълканова
Коректор
Атанаска Парпулева
Оформление на корица
Георги Атанасов Милев
Компютърна обработка
Нина Николова
Издател
Издателска къща „Хермес“
Град на издателя
Пловдив
Година на издаване
2022
Адрес на издателя
ул. „Богомил“ №59
Печат
Печатница „Алианс Принт“ ЕООД
Носител
хартия
Излязла от печат
22.03.2022
Печатни коли
21,5
Формат
84/108/32
Брой страници
344
Подвързия
мека
Цена
17,95 лв. / 9,20 €
ISBN
978-954-26-2146-1
Анотация

От авторката на хитовия трилър „Сушата“.

Три внушителни метални фигури се издигат върху скалите на тасманийското крайбрежие в памет на жертвите на потънал преди век кораб. Местните ги наричат Оцелелите.
Кийрън прекарва незабравимо лято в пещерите край скалите, където изпитва първите любовни трепети, преди ужасна трагедия да промени всичко. Дванадесет години по-късно той се завръща в родното си градче, за да помогне на майка си в грижите за болния му баща. Въпреки че вече има собствено семейство, Кийрън не може да забрави опустошителната буря, отнела три живота и променила неговия безвъзвратно. Сред жертвите е и брат му Фин.
Само ден след завръщането му на плажа е намерено тялото на млада жена, загинала при подозрителни обстоятелства. То събужда болезнените спомени за друго момиче, изчезнало безследно преди дванадесет години. За една безразсъдна постъпка с пагубни последствия. Не само Кийрън обаче крие истината за онази злополучна вечер. Нечии други дълбоко пазени тайни заплашват да изплуват на повърхността…

Информация за автора

Джейн Харпър е авторка на международните бестселъри „Сушата“, „В дивата пустош“ и „Изгубеният“. Книгите й са издадени в 40 страни, а по „Сушата“ бе направен филм с участието на Ерик Бана. Джейн печели множество престижни награди, сред които Роман на годината на Австралийските книгоиздатели и на Австралийските независими писатели, Златна кама на Асоциацията на писателите на криминални романи и Най-добър криминален роман и трилър на годината на Британските литературни награди. Работила е като журналистка в Австралия и Великобритания, а днес живее в Мелбърн със съпруга си и двете им деца.

Бележки за изданието, от което е направен преводът

Jane Harper
The Survivors (2020)

Въведено от
Еми
Създадено на
Обновено на
Връзки в Мрежата
Издателства Библиографии Книжарници
Чужди рафтове

Корици 2