Алисън Патаки
Кралица в сянка

Автор
Алисън Патаки
Заглавие
Кралица в сянка
Тип
роман (не е указано)
Националност
английска
Език
български
Поредност на изданието
първо
Категория
Исторически романи и повести
Жанр
Исторически любовен роман
Преводач
Марин Загорчев
Език, от който е преведено
английски
Година на превод
2021
Редактор
Виктория Иванова
Коректор
Вихра Манова
Оформление на корица
Радослав Донев
Компютърна обработка
Мая Яначкова
Издател
СофтПрес ООД
Град на издателя
София
Година на издаване
2021
Адрес на издателя
ул. „Данаил Дечев“ 6
Носител
хартия
Излязла от печат
21.05.2021
Печатни коли
30
Формат
60/84/16
Брой страници
480
Подвързия
мека
Цена
18,99 лв.
ISBN
978-619-151-682-7
УДК
821.111(73)-311.6
Анотация

Дезире, Наполеон и династията, надживяла една империя.
Тя е първата любов на Наполеон.
Обикновено момиче, което става кралица.
Наследниците й управляват Швеция и до днес.
Началото на Френската революция бележи края на безгрижния живот на Дезире Клари. Внезапно тя се оказва единствената, която може да спаси семейството си от гилотината. Тя и един млад генерал, с когото се среща случайно. Дезире няма представа, че един ден целият свят ще шепне с възторг и страх името Наполеон Бонапарт. Но скоро разбира, че животът й е свързан с неговия завинаги. Привличането между двамата е мигновено и скоро те се вричат един на друг в таен годеж. Бъдещето им изглежда предначертано, докато съдбата не променя всички планове.
От беден и низвергнат войник Наполеон се превръща в любимец на нацията и среща нова любима — прекрасната и прочута Жозефин. Но макар сърцето на Бонапарт вече да не принадлежи на Дезире Клари, сянката му остава да тегне над нея.
Дезире се оказва част от вътрешния кръг на бъдещия император и той продължава да играе важна роля в живота й, дори в предстоящия й брак. А когато между съпруга й и Наполеон се разгаря дълго тляло съперничество, Дезире е изправена пред нов избор, който ще бележи живота й. И живота на нацията, която ще я избере за своя кралица.
От интригите и блясъка на Париж до жужащите улици на Рим и Стокхолм, „Кралица в сянка“ пренася читателя в един от най-бурните периоди от историята на Европа. Разкрива неподозирано лични детайли от живота на Наполеон и събужда спомена за една жена, която оцелява в сянката на Бонапарт и поставя началото на нова династия.

Информация за автора

Алисън Патаки е бестселър автор на New York Times, чиито книги са преведени на над двайсет езика. Завършила с отличие „Йейл“, Алисън работи като новинар и продуцент и пише за The New York Times, The Huffington Post, USA Today и Fox News. Живее в Ню Йорк със съпруга и децата си. „Кралица в сянка“ е петият й исторически роман.

Бележки за изданието, от което е направен преводът

Allison Pataki
The Queen's Fortune (2020)

Въведено от
Regi
Създадено на
Обновено на
Източници
Дата на издаване - Store.bg
https://www.book.store.bg/p304649/kralica-v-sianka-alisyn-pataki.htmlhttps://www.book.store.bg/p304649/kralica-v-sianka-alisyn-pataki.html
Връзки в Мрежата
Издателства Библиографии Книжарници
Чужди рафтове

Корици 2