Оливер Пьоч
Дъщерята на палача и кралят на просяците

Автор
Оливер Пьоч
Заглавие
Дъщерята на палача и кралят на просяците
Авторска серия
Дъщерята на палача №3
Тип
роман
Националност
немска
Език
български
Поредност на изданието
първо
Категория
Исторически романи и повести
Преводач
Младен Цветанов Влашки
Език, от който е преведено
немски
Година на превод
2017
Отговорен редактор
Даниела Атанасова
Стилов редактор
Красимир Димовски
Коректор
Йорданка Траянова
Оформление на корица
Мариана Кръстева Станкова
Компютърна обработка
Ана Цанкова
Издател
Издателска къща „Хермес“
Град на издателя
Пловдив
Година на издаване
2017
Адрес на издателя
ул. „Богомил“ №59
Печат
Печатница „Алианс Принт“ ЕООД
Носител
хартия
Печатни коли
25
Формат
60/90/16
Брой страници
400
Подвързия
мека
Цена
17,95 лв.
ISBN
978-954-26-1706-8
УДК
830-311.6
Анотация

Бавария, 1662 г.
Якоб Куизъл — палачът на баварското градче Шонгау, получава вест, че сестра му е на смъртен одър. Той незабавно заминава за Регенсбург. В дома й заварва ужасяваща гледка: сестра му и съпругът й са жестоко убити. След миг в къщата нахлуват стражари и палачът е отведен в затвора като очевиден извършител на убийствата. Членовете на градския съвет държат да изтръгнат самопризнания и на Якоб Куизъл му предстои да изпита на свой гръб практиките на палачите в Регенсбург.
Междувременно в Шонгау семейството на Куизъл е нападнато от шайка агресивни млади мъже, тръгнали на лов за вещици. За късмет набезите им са осуетени, но Магдалена твърдо решава, че е настъпил моментът да избяга от подигравките и униженията на местните. Тя тайно заминава с любимия си Симон за Регенсбург. Там те случайно разбират за пъкления план срещу баща й. Двамата влюбени веднага се заемат да го оневинят.
С помощта на просяци от подземния свят, монах пивовар и галантен венецианец те ще разкрият коварен план, който цели не само Куизъл да бъде ликвидиран по фалшиви обвинения, но и заплашва империята.

Информация за автора

Оливер Пьоч е завършил журналистика в Мюнхен и е работил като сценарист за радиото и телевизията, а след това пътува до далечни страни като Куба, Южна Африка и Виетнам, където заснема филми за пътешествия.
В свободното си време Пьоч задълбочено изучава историята на рода си — династията Куизъл. Неговите предци са служели като палачи в градчето Шонгау в продължение на няколко века. В резултат на тези дългогодишни проучвания авторът написва романа „Дъщерята на палача“, който се превръща в световен бестселър. За кратко време книгата става най-продаваното заглавие от немски автор в историята на Амазон. Романите на Пьоч са преведени на повече от 20 езика и до този момент от тях са продадени над 2,5 милиона екземпляра.

Бележки за изданието, от което е направен преводът

Oliver Pötzsch
Die Henkerstochter und der König der Bettler (2010)
(Die Henkerstochter-Saga 3)

Въведено от
Еми
Създадено на
Обновено на
Връзки в Мрежата
Библиографии Лични сайтове Книжарници

Корици 2