Вал Макдърмид
Как говорят мъртвите

Автор
Вал Макдърмид
Заглавие
Как говорят мъртвите
Авторска серия
Тони Хил и Карол Джордан №11
Тип
роман (не е указано)
Националност
английска
Език
български
Поредност на изданието
първо (не е указано)
Категория
Трилър
Преводач
Боряна Джанабетска
Език, от който е преведено
английски (не е указано)
Година на превод
2020
Редактор
Юлия Костова
Художник
Христо Хаджитанев
Издател
Издателство „Еднорог“
Град на издателя
София
Година на издаване
2020
Адрес на издателя
ул. „Св. св. Кирил и Методий“ 12
Носител
хартия
Брой страници
448
Подвързия
мека
Цена
19,90 лв.
ISBN
978-954-365-239-6
УДК
821.111-312.4
Анотация

Останките на десетки млади момичета са открити в двора на стар манастир. Но тъй като манастирът е затворен отдавна, а скелетите са били заравяни там в продължение на много години, възможно ли е страховитата находка да е дело на повече от един убиец?
Започва мъчително разследване, което повдига още въпроси след нови шокиращи разкрития. След катастрофалния финал на последния случай, по който са работили заедно, Тони Хил и Карол Джордан могат само да наблюдават всичко от разстояние. Двамата са поели по различни пътища — той трябва да плати цената за своите действия, а тя поема разследването на съдебни грешки, опитвайки се да преодолее травмите от миналото си.
Междувременно в манастира са открити други скелети, този път на млади мъже. Вече повишената в чин инспектор Пола Макинтайър открива, че за смъртта на един от убитите има осъден, който излежава присъдата си. Предполагаемият убиец е обект на разследването на Карол Джордан, която се опитва да намери доказателства за неговата невинност. Така пътищата й отново се пресичат с човека, който винаги й е помагал — Тони Хил.
И докато детективите се лутат сред сенките на стари престъпления, убиецът се чувства недосегаем…

Информация за автора

Вал Макдърмид, едно от най-големите имена в криминалната литература, е автор на многобройни световни бестселъри, преведени на повече от 40 езика и продадени в над шестнайсетмилионен тираж. Тя е носител на много международни награди, включително „Златен кинжал“ на Асоциацията на авторите на криминални романи за най-добър криминален роман на годината. По романите за Тони Хил и Карол Джордан е създаден много успешен телевизионен сериал.
През 2009 г. Вал Макдърмид е приета в Залата на славата за автори на трилъри, през 2010 г. е удостоена с престижния „Диамантен кинжал на Картие“ за изключителни постижения в криминалния жанр.

Рекламни коментари

„Истинската кралица на психологическия трилър.“
Дейли Телеграф

Бележки за изданието, от което е направен преводът

Val McDermid
How the Dead Speak (2019)
(Book 11 in the Tony Hill and Carol Jordan series)

Въведено от
Еми
Създадено на
Обновено на
Връзки в Мрежата
Издателства Библиографии Книжарници

Корици 2