Филипа Грегъри
Тъмни приливи

Автор
Филипа Грегъри
Заглавие
Тъмни приливи
Авторска серия
Fairmile №2
Тип
роман (не е указано)
Националност
английска
Език
български
Поредност на изданието
първо
Категория
Исторически романи и повести
Преводач
Деница Райкова
Език, от който е преведено
английски (не е указано)
Година на превод
2021
Художник
Христо Хаджитанев
Издател
Издателство „Еднорог“
Град на издателя
София
Година на издаване
2021
Адрес на издателя
ул. „Св. св. Кирил и Методий“ 12
Печат
Лито Балкан
Носител
хартия
Формат
13.60 / 20.00 / 3.40 cm
Брой страници
560
Подвързия
мека
Цена
21,90 лв.
ISBN
978-954-365-253-2
УДК
821.111-311.6
Анотация

Отново е Еньовден, изминали са двайсет и една години, откакто пътищата на беглеца-благородник Джеймс и знахарката Алинор са се кръстосали сред кървавия хаос на Гражданската война в Англия.
Настъпила е Реставрацията; някогашният беглец, преследван от закона, сега е богат и почитан, и може да предложи на любимата си земи, богатство, обществено положение — всичко в замяна на онова дете, което той навремето е отказал да признае.
Братът на Алинор, Нед, избягал от кралската власт в новите земи, в Нова Англия, в търсене на спокоен и справедлив живот, разбира, че мечтаният от него рай е все така далече и между заселниците и местните индианци скоро ще се разгори война.
От Венеция пристига красивата Ливия, вдовица на големия син на Алинор, и незабавно въвлича Алинор и дъщеря й Алис в сложна интрига. Около Ливия витаят загадки, а отговорите са далече, в тъмните води на венецианската латуна.
Семейната сага продължава с поредния сблъсък между алчност и безпринципност от една страна и доброта и чиста съвест — от друга.

Информация за автора

Родена в Кения, Филипа Грегъри завършва история, защитава докторат по литература на 18 век в Единбургския университет, работи като журналист и продуцент за Би Би Си. Първият й роман става незабавно световен бестселър и от трийсет години насам тя се е посветила изцяло на писателската си кариера. След успеха на поредицата романи за династията на Тюдорите и екранизирането на някои от тях се е утвърдила като „кралица на историческия роман“.

Бележки за изданието, от което е направен преводът

Philippa Gregory
Dark Tides (2020)
(The second book in the Fairmile series)

Въведено от
Еми
Създадено на
Обновено на
Връзки в Мрежата
Издателства Библиографии Книжарници

Корици 3