Ингар Йонсрюд
Кръстницата

Автор
Ингар Йонсрюд
Заглавие
Кръстницата
Издателска поредица
Съвременни трилъри (Колибри)
Тип
роман (не е указано)
Националност
норвежка
Език
български
Поредност на изданието
първо
Категория
Трилър
Преводач
Стефка Кожухарова
Език, от който е преведено
норвежки
Година на превод
2022
Отговорен редактор
Елена Константинова
Художник
Росен Дуков
Технически редактор
Симеон Айтов
Коректор
Донка Дончева
Предпечатна подготовка
„Ибис“
Издател
ИК „Колибри“
Град на издателя
София
Година на издаване
2022
Адрес на издателя
ул. „Иван Вазов“ №36
Печат
„Инвестпрес“
Носител
хартия
Излязла от печат
26 август 2022 г.
Печатни коли
18,50
Формат
84×108/32
Брой страници
296
Подвързия
мека
Цена
20 лв.
ISBN
978-619-02-1070-2
УДК
821.113.5-312.4
Анотация

След като излежава присъда за притежание на наркотици, Стела Свансон се зарича да скъса с предишния си живот. Ала първо трябва да се върне в родното си селце Вике на Западното крайбрежие, за да погребе човека, който я е тласнал по пътя на разрухата, собствения й баща Ринго. Преди 25 години пиянството му е станало причина за ужасен инцидент. Сега тя се опитва да събере парчетата от нещастния му житейски път и да разбере какво го е накарало да се обеси. Помага й нейната кръстница, Естер, господарка на прочутото имение Вике, заможна жена и благодетелка на селото. Наследството на Ринго обаче подтиква Стела да преосмисли представата за своето минало и вместо да получи желаното спокойствие, тя се натъква на страховити заровени тайни и е принудена да отмъсти за близките си.

Зловеща семейна история, черен хумор и странни персонажи населяват този роман, който потапя читателя в най-тъмните бездни на престъпния свят и на човешките взаимоотношения.

Информация за автора

Едва появил се на литературната сцена, норвежкият журналист и писател Ингар Йонсрюд (р. 1974 г.) е обявен за новата звезда на криминалния жанр, с ярка индивидуалност и открояващ се почерк. Книгите от трилогията за комисар Бабер („Виенското братство“, „Калипсо“ и „Кръстът“, ИК „Колибри“, 2017–2021), представяна от критиката като истинския наследник на трилогията „Милениум“, бързо се превръщат в бестселъри, оглавяващи класациите за най-добри трилъри и преведени на множество езици. „Кръстницата“ (2020) е поредната майсторска творба на Йонсрюд, спечелила интереса на публиката и медиите.

Бележки за изданието, от което е направен преводът

Ingar Johnsrud
Gudmoren (2020)

Въведено от
Еми
Създадено на
Обновено на
Връзки в Мрежата
Издателства Библиографии Форуми Книжарници

Корици 2