Том Егеланд
Огледалото на злото

Автор
Том Егеланд
Заглавие
Огледалото на злото
Авторска серия
Кристин Бюе №1
Тип
роман
Националност
норвежка
Език
български
Поредност на изданието
първо
Категория
Трилър
Преводач
Ясна Мускова
Език, от който е преведено
норвежки
Година на превод
2021
Стилов редактор
Дарина Фелонова
Оформление на корица
Стефан Тотев
Издател
Издателска къща „Персей“
Град на издателя
София
Година на издаване
2021
Носител
хартия
Печатни коли
28
Формат
84×108/32
Брой страници
448
Подвързия
мека
Цена
19,99 лв.
ISBN
978-619-161-253-6
УДК
821.113.5-312.4
Анотация

Делникът на телевизионния репортер Кристин Бюе се променя драстично, когато в редакцията на „Канал 24“ започват да пристигат анонимни видеозаписи от брутални убийства. Видеата са придружени от кратка бележка и са адресирани до журналистката. Полицията е в безизходица, а населението е обхванато от все по-нарастваща паника. Дали стар неразрешен случай няма да помогне да бъде сложен край на поредицата от убийства? Или това е поредната заблуда, режисирана внимателно от убиеца, криещ се зад псевдонима Аквариус? Шокът за Кристин е голям, когато на едно от видеата вижда собствения си образ и разбира, че тя е следващата набелязана жертва. С помощта на своя наставник, приятел и колега Гюнар Борг тя трябва да разкрие самоличността на убиеца и да го спре, преди той да я включи в ужасяващата си колекция.
Том Егеланд отново ни дава много повече от това, което очакваме. Дали във всеки от нас не се крие чудовище? На какво сме способни, за да задоволим най-ниските си желания или за да постигнем целите си? Вълнуваме ли се истински от чуждото нещастие, или сме склонни да го експлоатираме?

Информация за автора

Том Егеланд е сред най-четените автори днес. Преведен е на 23 езика, а книгите му оглавяват класациите за бестселъри. Първият му голям хит е романът „Краят на кръга“ (2001). В публикувания две години по-късно бестселър на Дан Браун „Шифърът на Леонардо“ (2003) читателите откриват смайващи прилики както в сюжета, така и в главните персонажи.

Бележки за изданието, от което е направен преводът

Tom Egeland
Trollspeilet (2011)
Kristin Bye #1

Въведено от
Еми
Създадено на
Обновено на
Връзки в Мрежата
Библиографии Книжарници

Корици 2