Даниел Стийл
Град на светлината

Автор
Даниел Стийл
Заглавие
Град на светлината
Тип
роман
Националност
американска
Език
български
Поредност на изданието
първо
Категория
Съвременни романи и повести
Жанр
Съвременен роман (XXI век)
Теми
XXI век, Америка, Американска литература (САЩ и Канада)
Преводач
Елена Чизмарова
Език, от който е преведено
английски (не е указано)
Година на превод
2019
Редактор
Елка Николова
Оформление на корица
„Megachrom“
Предпечатна подготовка
ИК „Бард“ ООД — Десислава Петкова
Издател
ИК „Бард“ ООД
Град на издателя
София
Година на издаване
2019
Печат
„Алианс Принт“ ЕООД
Носител
хартия
Излязла от печат
04.03.2019
Формат
84/108/32
Брой страници
272
Подвързия
мека
Цена
15,99 лв. / 8,20 €
ISBN
978-954-655-913-5
УДК
821.111(73)-31
Анотация

В завладяващия нов роман на Даниел Стийл четирима водещи травматолози от Сан Франциско се изправят пред нови предизвикателства, когато им се предлага необичайна възможност — едномесечна специализация в Париж. Запознават се с френските си колеги и не след дълго се оформят приятелства и любовни връзки. Но когато се случва страховита беда, животът на всеки от тях се променя завинаги.

Бил Браунинг оглавява травматологията в най-заетото спешно отделение на Сан Франциско. Тъй като бившата му съпруга и дъщерите му са в Лондон, той се гмурва в работата си и живее за малкото време, което може да прекара с децата си. Изгряваща звезда в университетската си болница, Стефани Лоурънс има двама малки сина, раздразнен съпруг, който си стои у дома, и недостатъчно време за никой от тях. Завършилата „Харвард“ Уенди Джоунс е себеотдадена лекарка в травматологията, впримчена в безизходна връзка с женен сърдечен хирург. А популярността на Том Уайли сред жените съперничи на превъзходните му умения, които прилага в медицинския център, но той отказва да позволи на някого да се приближи прекалено много до него, твърдо решен да остане необвързан завинаги.
Тези изключителни лекари са избрани за почетен и уникален проект: да работят с колегите си в Париж по програма за обучение срещу бедствия с множество смъртни случаи. Като професионалисти те ще се сдобият с безценни познания, но като обикновени мъже и жени ще открият, че Градът на светлината открива невероятни нови възможности, вълнуващи, съблазнителни и плашещи.

Рекламни коментари

„Град на светлината“ е емоционален разказ за това колко внезапно животът на всеки от нас може да се промени и как можем да намерим онова, което търсим, на най-невероятни места.
Бестселър на Ню Йорк Таймс, Пъблишърс Уикли, Чикаго Трибюн

Бележки за изданието, от което е направен преводът

Danielle Steel
Turning Point (2019)

Въведено от
Еми
Създадено на
Обновено на
Връзки в Мрежата
Издателства Библиографии Книжарници

Корици 2