Ан Патчет
Холандската къща

Автор
Ан Патчет
Заглавие
Холандската къща
Тип
роман (не е указано)
Език
български
Категория
Съвременни романи и повести
Преводач
Яна Парашикова-Аролска
Език, от който е преведено
английски
Година на превод
2020
Редактор
Виктория Иванова
Коректор
Вихра Манова
Оформление на корица
Радослав Донев
Компютърна обработка
Мая Яначкова
Издател
СофтПрес ООД
Град на издателя
София
Година на издаване
2020
Адрес на издателя
ул. „Данаил Дечев“ 6
Печат
ФолиАрт ООД
Носител
хартия
Излязла от печат
03.11.2020
Печатни коли
20
Формат
60/84/16
Брой страници
320
Подвързия
мека
Цена
17,99 лв.
ISBN
978-619-151-623-0
УДК
821.111(73)-31
Анотация

Финалист за наградата „Пулицър“ и бестселър на New York Times „Холандската къща“ е история за изгубения рай, поръсена с щипка приказна истина. Дълбоко емоционален разказ за миналото, което променя и днешния, и утрешния ден.

Дани и Мейв Конрой израстват в Холандската къща. Баща им купува величествената сграда дълго след славните дни, в които семейство Ван Хубейк са я построили, но всичко в този необикновен дом остава такова, каквото е било — от мебелите, през холандските книги в библиотеката до портретите на първите собственици в голямата зала. Уви, макар в къщата никога нищо да не се променя, животът на брата и сестрата се превръща в пътуване със скоростно влакче, в което падането надолу изглежда безкрайно. Първо губят майка си, която не понася живота в огромния дом от стъкло, след това губят самата къща, изгонени от втората съпруга на баща си. Губят всичко. Но онова, което им остава, е повече — защото имат себе си и историята си дотук. Двамата правят всяка крачка напред с поглед, прикован към спомените — понякога с гняв, понякога със смях. Но когато хората от спомените отново пристъпват в живота им, Дани и Мейв трябва да направят избор — да скъсат нишката с миналото или да изложат на риск собственото си бъдеще.

Информация за автора

Ан Патчет е автор на осем романа и три нехудожествени книги. Носител е на наградите PEN/Faulkner, England’s Orange Prize и Book Sense и е включена в престижния списък на списание Time — 100-те най-влиятелни хора в света. Книгите й са преведени на повече от 30 езика.

Бележки за изданието, от което е направен преводът

Ann Patchett
The Dutch House (2019)

Въведено от
Еми
Създадено на
Обновено на
Връзки в Мрежата
Издателства Библиографии Книжарници

Корици 2