Майк Оумър
Опасно влияние

Автор
Майк Оумър
Заглавие
Опасно влияние
Авторска серия
Аби Мълан №1
Тип
роман (не е указано)
Националност
израелска (не е указано)
Език
български
Поредност на изданието
първо
Категория
Трилър
Преводач
Александър Маринов-Санчо
Език, от който е преведено
английски
Година на превод
2022
Редактор
Владимир Молев
Художник
Живко Петров
Технически редактор
Александър Воденичаров
Коректор
Цвета Нинкова
Издател
Милениум
Град на издателя
София
Година на издаване
2022
Адрес на издателя
бул. „Княгиня Мария Луиза“ 92
Печат
„Мултипринт“ ООД
Носител
хартия
Печатни коли
19
Формат
32/84×108
Брой страници
304
Подвързия
мека
Цена
25 лв. / 12,5 €
ISBN
978-954-515-596-3
Анотация

Парламентьорката Аби Мълан, звездата на нюйоркската полиция след няколко успешно разрешени случая със заложници, е изправена пред тежка задача: синът на приятелката й от детинство е отвлечен от училище с искане за непосилен откуп.
Наглед ясен случай, в който обаче майката явно крие нещо, съпругът ги е напуснал, за да се присъедини към религиозна секта, а по-голямата сестра на отвлеченото момче, известна инфлуенсърка, усложнява ситуацията, като впряга възможностите на социалните мрежи за набиране на средства за откупа.
Във всеобщата суматоха и под непрестанното внимание на журналистите и пресата възелът постепенно се заплита, а всички участници се оказват
подвластни на едно твърде опасно влияние…

Преди да стане автор на поредица изключителни трилъри и бестселъри в много държави по света, Майк Оумър е работил като журналист, разработвал е платформи за видеоигри и е бил изпълнителен директор на международна търговска компания. Интересът му към умствените предизвикателства и към историите за обикновени хора, които могат да станат извършители или пък жертви на престъпления, надделява и той влага цялата си енергия в създаването на поредица от завладяващи романи.
Женен, с три деца и две кучета, Оумър продължава да сбъдва мечтите си и да пише криминално-психологически ребуси, в които нищо не е такова, каквото изглежда, преди да е поставена финалната точка.

Информация за автора

Майк Оумър е работил като журналист, занимавал се е с разработка на видеоигри, заемал е поста изпълнителен директор на компанията „Лоудингеймс“, но понастоящем се труди над следващия си трилър. Двете му любими теми са обикновените хора, които могат да станат извършители или жертви на престъпления, и забавните случки. Той влага цялата си енергия да съчетае двете си страсти в нерядко зловещите си завладяващи романи.
Оумър се радва на съпруга, която упорито го убеждава да изживее мечтата си, и е баща на ангелче, фея и гремлин. Освен това е горд стопанин на две неуморни хрътки, които заплашително махат с опашка към всеки, дръзнал да приближи дома му. Може да научите повече за него, като му пишете на имейл: [email protected].

Рекламни коментари

„Майсторски напрегнат трилър, който няма да оставите до последната страница.“
Kirkus Reviews

„Новата поредица на Майк Оумър има забележителна героиня, в която ще се
влюбите, и интрига, която ще ви държи в напрежение докрай.“
Publishers Weekly

„Невероятна история — неочаквана от начало до край!“
The Storygraph

Бележки за изданието, от което е направен преводът

Mike Omer
A Deadly Influence (2021)
(The first book in the Abby Mullen Thrillers series)

Въведено от
Еми
Създадено на
Обновено на
Чужди рафтове

Корици 2