Ерих фон Деникен
Доказателство за боговете

Автор
Ерих фон Деникен
Заглавие
Доказателство за боговете
Подзаглавие
Нагледна обиколка на извънземното присъствие в древния свят
Тип
научнопопулярен текст
Националност
немска
Език
български
Поредност на изданието
първо
Категория
Научнопопулярна литература
Жанр
Научнопопулярна литература
Теми
Алтернативна история, Алтернативни възгледи и теории, Тайни и загадки, Алтернативна археология
Преводач
Кънчо Кожухаров
Редактор
Венелин Митев
Отговорен редактор
Наталия Петрова, Мирослав Александров
Художник
Живко Петров
Коректор
Стела Зидарова
Предпечатна подготовка
Петър Дамянов
Издател
Сиела Норма АД
Град на издателя
София
Година на издаване
2016
Адрес на издателя
1510 София, бул. Владимир Вазов № 9
Печат
Печат Алианс Принт
Носител
хартия
Печатни коли
10
Формат
70/100/16
Цена
13,90 лв.
С илюстрации
да
ISBN
978- 954-28-2220-2
УДК
001.9
Анотация

Древните хора са имали естествен стремеж да документират света, в който живеят — факт, който се вижда в пещерните рисунки и гравюри, оцелели до днес. Защо всички скални рисунки от различни места по света като че ли изобразяват едни и същи неща? Били ли са във връзка едни с други хората от праисторическия свят? Възможно ли е някои от тях да са били пренесени до много далечни места с нещо, което нашите предци биха могли да опишат единствено като „летящи колесници“?

С „Доказателство за боговете“ Ерих фон Деникен, един от най-добре продаваните автори за всички времена и смятан от мнозина за баща на теорията за древните пришълци, продължава своята мисия да разкрива древното минало на Земята — този път с повече от 150 изображения.

Тази щедро илюстрирана книга представя невиждани досега фотографии от неговия уникален архив, натрупан през десетилетия на издирване по цял свят на следи от космическите богове, който той вярва, че са идвали на Земята преди хиляди години. „Доказателство за боговете“ предлага най-добрите и най-впечатляващите до днес доказателства заедно със сбити обяснения за изображенията, за да подкрепи тезата, която Деникен от години е направил съвсем убедителна.

„Доказателство за боговете“ е неговата най-убедителна — и увлекателна от корица до корица — творба досега.

Информация за автора

Роденият на 14 април 1935 г. в Цофинген, Швейцария, Ерих фон Деникен получава образованието си в колежа Сен Мишел във Фрибург и още там запълва цялото си време с изучаването на древни свещени писания. Докато работи като управител на един петзвезден швейцарски хотел, той написва и първата си книга Спомени от бъдещото, която веднага става бестселър в Съединените щати и Германия, а по-късно и в още 38 държави. След телевизионното предаване В търсене на древни астронавти, направено въз основа на тази книга, Деникен става известен и в Съединените щати. Други негови произведения, включително по-скорошните Залезът на боговете и Одисеята на боговете са преведени на 32 езика и от тях са продадени над 63 милиона екземпляра по целия свят.
По неговите книги са заснети два пълнометражни документални филма: Колесниците на боговете и Посланията на боговете. Освен това Хистъри Ченъл (Канал История) продължава изключително успешния сериал Древни пришълци, в който като консултант-режисьор работи издателят на списание Легендари Таймс (Легендарни времена) Джорджо А. Цукалос от Центъра за изследване на древни астронавти.
Ерих фон Деникен е изнесъл в 25 държави над три хиляди лекции, като повече от 500 са били представени в различни университети. Той говори свободно четири езика и е ненаситен изследовател и неудържим пътешественик, който всяка година изминава средно по 100 000 мили до най-отдалечените места на земното кълбо. Това му дава възможност да наблюдава непосредствено феномените, за които пише.
Ерих фон Деникен е член на Асоциацията на швейцарските писатели, на Асоциацията на германските писатели и на международния ПЕН-клуб. Удостоен е с почетна докторска степен от Ла Универсидад Боливиана. Носител е на наградата Еспед Илустре от градовете Ица и Наска в Перу. В Бразилия е отличен със златна и платинена награда Лоуренцо Фило, а в Германия — с орден Кордон Бльо дю Сент Еспри (заедно с немския космонавт Улф Мерболд). През 2004 г. получава наградата на Фестивала на изследователите.

През 1998 г. Ерих фон Деникен става съосновател на Асоциацията за археология, астронавтика и SETI, което издава английското списание Легендари Таймс, в което се публикуват съобщения за последните изследвания в областта на палео-СЕТИ. През 2003 г. Деникен открива своя тематичен парк Загадките на света в Интерлакен, Швейцария, който прави изключително силно впечатление на посетителите, представяйки им неговите изследвания на различните феномени по света, включително палео-СЕТИ и теорията за древните астронавти.
Днес Ерих фон Деникен живее в малкото планинско село Беатенберг в Швейцария (на 40 мили от Берн, над град Интерлакен). Женен е от 1960 г. за Елизабет Ская. Има една дъщеря — Корнелия (родена през 1963 г.) и двама внуци. Фон Деникен е любител готвач и възторжен почитател на вината от Бордо.

Ерих фон Деникен е член на Асоциацията на швейцарските писатели, на Асоциацията на германските писатели и на международния ПЕН-клуб. Удостоен е с почетна докторска степен от Ла Универсидад Боливиана. Носител е на наградата Еспед Илустре от градовете Ица и Наска в Перу, на златна и платинена награда Лоуренцо Фило, а в Германия е удостоен с орден Кордон Бльо дю Сент Еспри (заедно с немския космонавт Улф Мерболд). През 2004 г. получава наградата на Фестивала на изследователите.

Съдържание

Бележка от автора — стр. 7
Доказателство за боговете — стр. 9
Източници — стр. 80
За автора — стр. 85
Изображения — стр. 87

Бележки

Сканове: интернет.

Физическо описание: 162 с. : с цв. ил. ; 23 см.
Страници 4, 8 и 88 са празни.

Бележки за изданието, от което е направен преводът

Erich von Däniken
Evidence of the Gods

Въведено от
Karel
Създадено на
Обновено на
Източници
Физическо описание, УДК — COBISS.
Връзки в Мрежата
Библиографии
Промени

Корици 2