Маркос Хиралт Торенте
Париж

Автор
Маркос Хиралт Торенте
Заглавие
Париж
Тип
роман
Националност
испанска
Език
български
Поредност на изданието
първо
Категория
Съвременни романи и повести
Преводач
Румен Руменов
Език, от който е преведено
испански (не е указано)
Година на превод
2021
Редактор
Красимира Вълчева
Коректор
Цветелина Колева
Оформление на корица
Стефан Тотев
Издател
Издателска къща „Персей“
Град на издателя
София
Година на издаване
2021
Носител
хартия
Формат
84×108/32
Брой страници
306
Подвързия
мека
Цена
14,99 лв.
ISBN
978-619-161-257-4
Анотация

Роман за сложните взаимоотношения в едно семейство, за тайните, разгадани или не, за многото неизвестни обстоятелства, превърнали в енигма цял един човешки живот.
Разказвачът е попаднал в омагьосан кръг от отдавна минали моменти, преплитащи се в паметта му, събития и случки от детството си, които се опитва да си спомни и разтълкува, спъван от мълчанието на майка си. Животът му се превръща в низ от спомени и преживявания, които го връщат години назад, с цел да разгадае онова, което деветгодишното тогава дете не е успяло да разбере и разтълкува, макар да е било свидетел на множество разговори, кавги и разкрития от живота на майка си. Баща му е човек, който остава без приятели и тръгва по път, който го отвежда до затвора. Майка му — жена, която винаги таи болката в себе си, самотна и затворена, срамежлива, нежелаеща да бъде обект на състрадание, харесвана от хората заради нейното спокойствие и вярност към приятелите.
Потънал в тайни и недоизказани неща остава периодът, когато майка му го оставя на грижите на леля му и чичо му, а тя заминава за Париж.
Ще останат ли тези осем месеца, прекарани там, забулени във вечна тайна? Ще имат ли край кошмарите, които го преследват? Късно ли е вече да разбере всичко?

Бележки за изданието, от което е направен преводът

Marcos Giralt Torrente
Paris (1999)

Въведено от
Еми
Създадено на
Обновено на
Връзки в Мрежата
Библиографии Книжарници

Корици 2