Джон Харви
Плът и кръв

Автор
Джон Харви
Заглавие
Плът и кръв
Авторска серия
Франк Елдър №1
Тип
роман
Националност
английска
Език
български
Поредност на изданието
първо
Категория
Трилър
Жанр
Полицейско криминале, Съвременен роман (XXI век)
Теми
XXI век
Преводач
Иванка Савова, Нели Доспевска (откъс от "Дейвид Копърфийлд"), Валери Петров (откъс от "Крал Лир")
Език, от който е преведено
английски
Година на превод
2012
Редактор
Валерия Лозева
Редактор на издателството
Надя Фурнаджиева
Художник
Васил Димитров
Рецензент
Иванка Савова
Стилов редактор
Надежда Захариева
Коректор
Нина Славова
Предпечатна подготовка
Васил Киров
Издател
Издателство „Летера“
Град на издателя
Пловдив
Година на издаване
2012
Адрес на издателя
ул. „Родопи“ №62
Печат
„Мултипринт“ — Костинброд
Носител
хартия
Излязла от печат
20.11.2012
Печатни коли
25
Формат
70×100/16
Брой страници
400
Подвързия
мека
Цена
15 лв.
ISBN
978-954-516-986-1
УДК
820-312.4
Анотация

Джон Харви — носител на „Диамантената кама на Картие“ за цялостен принос в криминалния жанр.
Наричат го „един от майсторите на криминалния жанр“, „един от водещите автори на криминални романи“, „един от най-известните и най-обичани британски криминални автори“, с почитатели по цял свят.

Зловещ трилър за минали престъпления, споменът за които ще преследва героите и в настоящето, докато не бъде разкрита истината.
Преди 15 години изчезва 16-годишната Сюзън Блаклок. Предполага се, че е изнасилена и жестоко убита. Макар че криминалният инспектор Франк Елдър се е пенсионирал, споменът за този случай все още го измъчва. Главните заподозрени Шейн Доналд и Алън Маккиърнън година по-късно са осъдени за друго брутално изнасилване и убийство.
След като Шейн е освободен от затвора предсрочно, още едно младо момиче е убито. Сега намесата на Елдър е от решаващо значение. Убиецът изпраща пощенски картички с предизвикателен текст. Със собственото си разследване по замразеното досие Елдър излага на смъртна опасност малолетната си дъщеря…

Информация за автора

Джон Харви (р. 1938 г.) е изключително продуктивен автор и от 1975 г. досега са излезли повече от 100 негови романа. Прочут е с поредицата си за детектив Чарли Резник. Първият от тях — „Самотни сърца“, в. „Таймс“ определя като един от стоте най-забележителни криминални романи на миналия век.
„Плът и кръв“ (изд. 2005 г.) е първият роман от трилогията с главен герой Франк Елдър, която включва още романите „Пепел и кости“ (2006 г.) и „Мрак и светлина“ (2007 г.).
За „Плът и кръв“ Харви получава „Сребърната кама“ — награда на Британската асоциация на авторите на криминални романи, както и американската награда Бари за най-добър криминален роман на годината. Неговите книги са спечелили две големи френски награди.
През 2007 г. му е присъдена наградата „Диамантената кама на Картие“ за цялостен принос в криминалния жанр. Той е признат поет, сценарист, драматург, университетски преподавател, почетен доктор по литература на Нотингамския университет.

Рекламни коментари

Могъщ и увлекателен трилър!
Марк Билингъм

Завладяващ трилър, който буквално наелектризира читателя, върхово постижение на автора. Това просто е най-доброто, което Харви някога е написал.
От издателя

Тази непредсказуема смесица от нежност и жестокост е страховита и удивително добре обрисувана… притежава такава дълбочина, каквато малко на брой криминални книги притежават.
Индипендънт

Този британски полицейски роман е сред най-добрите в жанра.
Таймс

Бележки за изданието, от което е направен преводът

John Harvey
Flesh and Blood (2004)
(The first book in the Frank Elder series)

Въведено от
Еми
Създадено на
Обновено на
Връзки в Мрежата
Библиографии Книжарници

Корици 2