Кевин Уигнал
Безследно изчезнали

Автор
Кевин Уигнал
Заглавие
Безследно изчезнали
Издателска поредица
Джеймс Патерсън представя…
Други автори
Джеймс Патерсън (предговор)
Тип
роман (не е указано)
Националност
английска (не е указано)
Език
български
Поредност на изданието
първо (не е указано)
Категория
Трилър
Преводач
Неза Михайлова
Език, от който е преведено
английски (не е указано)
Година на превод
2019
Художник
Николай Пекарев
Издател
Екслибрис
Град на издателя
София
Година на издаване
2019
Печат
Симолини 94
Други полета
Изображения от Shutterstock и iStock
Носител
хартия
Формат
13×20
Брой страници
304
Подвързия
мека
Цена
15,90 лв.
ISBN
978-619-7115-37-6
УДК
821.111-312.4
Анотация

Кой ще оцелее? Кой ще умре? Кой ще стане убиец?

Когато един самолет, пътуващ за Коста Рика, се разбива насред джунглата, задната секция се откъсва и деветнайсет тийнейджъри оцеляват по чудо. Джоуел Аспинал, син на местен политик и представител на учениците в училищния съвет, бързо поема ролята на лидер, за да организира групата, докато пристигне спасителен отряд. Но самолетът се е разбил нeслучайно, а нарочно, никой не знае къде са младежите и няма да дойдат никакви спасители. На всичкото отгоре, решенията на Джоуeл водят до смъртта на още хора и той е твърдо решен да продължи да чака спасителите.
Том Калоуей не е искал да тръгне на тази екскурзия. Той не иска и да задълбочава отношенията си със съучениците си — не е е от типа, който се сприятелява лесно. Предпочита да бъде оставен на мира и винаги се е държал достатъчно недружелюбно, за да не го закачат. Но това е било преди катастрофата. Сега той установява, че изгражда приятелства, които винаги се е мъчел да избегне. И въпреки усилията му да бъде оставен на мира, Том започва да разбира, че именно той трябва да се противопостави на Джоуел и да направи истинско чудо, като изведе всички от джунглата.

„Безследно изчезнали“, която съдържа елементи от „Изгубени“ и „Повелителят на мухите“, е роман за оцеляване, за тийнейджъри, попаднали в една враждебна среда. Тя е роман за живота и смъртта и тънката като бръснач граница, която ги разделя. И също роман за това как да намериш мястото си в един безкрайно сложен свят.

Информация за автора

Кевин Уигнал е английски автор, роден в Брюксел през 1967 година. Завършва „Политика и международни отношения“ в Ланкастърския университет и след като по думите му не намира нищо по-интересно, решава сериозно да се отдаде на своето хоби — писането.
Автор е на трилъри и криминални романи.
„Безследно изчезнали“ излиза в поредицата романи ,Джеймс Патерсън представя…".
www.kevinwignall.com

Бележки за изданието, от което е направен преводът

Kevin Wignall
When We Were Lost (2019)

Въведено от
Еми
Създадено на
Обновено на
Връзки в Мрежата
Издателства Библиографии Книжарници
Чужди рафтове

Корици 2