Недялко Славов
Борса за трупове

Автор
Недялко Славов
Заглавие
Борса за трупове
Тип
сборник
Националност
българска
Език
български
Поредност на изданието
първо
Категория
Съвременна българска проза: разкази и новели
Редактор
Кирил Анастасов
Коректор
Красимира Ангелова
Оформление на корица
Димитър Келбечев
Предпечатна подготовка
Васил Киров
Издател
Издателство „Летера“
Град на издателя
Пловдив
Година на издаване
2012
Адрес на издателя
ул. „Родопи“ №62, п.к. 802
Печат
Тафпринт, Пловдив
Други полета
Книгата е спечила проект по Програмата на Община Пловдив за финансиране книги на пловдивски автори и важни за Пловдив издания.

Издава се с подкрепа кандидатурата на Пловдив за европейска столица на културата през 2019 г.
Носител
хартия
Брой страници
160
Подвързия
мека
Цена
10,00 лв.
ISBN
978-954-516-969-4
УДК
886.7-2
Анотация

Последното бягство на Дон Жуан: В света на тотална феминизация легендарният любовник търси своето място под слънцето. Преследван от жените, прекосява континенти и океани. Дали ще може да намери миг покой, дали ще стигне някога до спасението.
Бялата дама: Стереотипите са превзели и последните интимни пространства на личността. Марионетни жестове, автоматизирани реакции, реплики от телевизионни реклами. Едно семейство на XXI век, в което традиционните ценности те съществуват. Едно общество, в което абсурдът е основен закон.
Борса за трупове: Лятна нощ на 2020 години и две автомобилни катастрофи, които ще поставят началото на жесток и безмилостен бизнес.
Аляска: Духът на Бай Ганьо е не само жив, но се завръща още по-страховит и „дообразован“ от модерните времена. Всяка година радостното очакване на едно погребение събира роднините от цял свят. „Ще има труп“ — възкликва един от тях и наистина ще има такъв, но на кого от всички престъпници?

Рекламни коментари

„Драматургията на Недялко Славов следва европейските традиции на абсурдния театър. Провокативният й тон се ражда от свободната игра с клишетата на смъртта, живота, любовта. Жанровите различия между отделните пиеси се подчиняват на една философираща клоунада, в която комичното и трагичното заедно търсят драматургично-поетичния смисъл в думите на Ницше. …високите стойности се обезценяват. Целите липсват. Липсва и отговорът на въпроса «Защо?».“
Младен Влашки

Съдържание

Последното бягство на Дон Жуан…5
Бялата дама или Един в страната на комплексите…31
Борса за трупове…77
Аляска…113

Бележки

Празни страници: 4 и 158.

Въведено от
Silverkata
Създадено на
Обновено на
Връзки в Мрежата
Библиографии Книжарници

Корици 2