Джордж М. Джордж
Джонга

Автор
Джордж М. Джордж
Заглавие
Джонга
Издателска поредица
Мегаколекция
Тип
стратегическа игра
Националност
българска (не е указано)
Език
български
Поредност на изданието
първо
Категория
Книги игри
Художник
Владимир Станимиров, Георги Станимиров
Художник на илюстрациите
Ивайло Иванчев
Коректор
Джени Тодорова
Оформление
Петър Станимиров
Оформление на корица
Евгений Йорданов
Компютърна обработка
Петър Станимиров
Издател
Мега ООД
Град на издателя
София
Година на издаване
1997
Адрес на издателя
жк „Яворов“, бл. 11, вх. II
Носител
хартия
Брой страници
80
Подвързия
мека
Анотация

Джордж М. Джордж е един от най-популярните псевдоними, с който работи авторът Георги Миндизов. „Господарят на мрака“, „Древното зло“, „Легионът на отмъстителите“,"Звездни бойци", „Планетата на смъртта“, „Духът на прерията“, „Войната на Понтиак“, „Крепост в облаците“, „Проклятието на меча“, „Битката за Америка“, „Арена 1“ и „Арена 2“ са заглавията издадени с този псевдоним от 1993 година досега. Георги Миндизов е човекът обогатил и доразвил българската книга-игра в много и различни насоки.
Издателство „МЕГА“ осъществи идеята му за ПАРАЛЕЛНИ книги-игри. „Часът на вещицата“ на Джордж М. Джордж и „Часътт на вампира“ под псевдонима Силвестър Голд са първите нива от тази серия. „Командос“ пък е заглавието, отредило му завинаги званието БАЩА на жанра СТРАТЕГИЧЕСКИ КНИГИ-ИГРИ. За много кратко време той създава още две книги от този тип: „Лорд и магьосник“ и „Джонга“.
Под псевдонима Силвестър Голд е издал книгите-игри „Пари и гангстери“ 1, 2 и 3 част, а като БОБ КУИН — „Сенките на мрака“.
Член е на редколегията и е един от основните автори на списание МЕГАИГРА. От 1996 година работи единствено за издателство МЕГА.

Въведено от
Еми
Създадено на
Обновено на
Връзки в Мрежата
Библиографии Книжарници
Чужди рафтове

Корици 2