Джим Стовъл
Перфектният живот

Автор
Джим Стовъл
Заглавие
Перфектният живот
Авторска серия
Последният подарък №2
Тип
роман
Националност
американска (не е указано)
Език
български
Поредност на изданието
първо
Категория
Съвременни романи и повести
Жанр
Философия, Съвременен роман (XXI век)
Преводач
Росица Петрова
Език, от който е преведено
английски (не е указано)
Година на превод
2009 (не е указана)
Редактор
Бойка Юрукова
Компютърна обработка
RuIL
Издател
„Менора прес“
Град на издателя
Добрич
Година на издаване
2009
Носител
хартия
Печатни коли
14
Формат
60/90/16
Брой страници
224
Подвързия
мека
ISBN
978-954-8941-49-5
Анотация

Какво ще направиш, за да си върнеш милиардите, които са ти отнели? Джейсън Стивънс се отправя на спасителна мисия за своя „последен подарък“…

В „Последният подарък“ Джейсън Стивънс не беше особено щастлив да разбере, че трябва да научи дванадесет урока, преди евентуално да получи някакво наследство от своя починал дядо-мултимилиардер. В края на своеобразното обучение обаче той бе променен до неузнаваемост.
Сега Джейсън е готов да се заеме със задълженията си като президент на благотворителен фонд, но плановете му отново са провалени — този път от алчни роднини. Недоволни от огромните животновъдни ферми и нефтени полета, които наследяват, неговите лели, чичовци и дори собствената му майка си поставят за цел да видят и последния цент от състоянието на покойния Хауърд Ред Стивънс в своите джобове.
Джейсън приема предизвикателството, този път без да хленчи, и прави невъзможното, за да докаже не само на своите роднини и на съда, но и на целия свят, че с упорство и с помощта на „Последния подарък“ всеки може да има перфектен живот.

Информация за автора

ДЖИМ СТОВЪЛ е един от най-търсените мотивационни говорители в света. Въпреки влошеното си зрение, преминало в пълна слепота, Джим Стовъл е национален шампион по вдигане на тежести и е участвал в олимпиада, освен това е успешен брокер и предприемач. Един от основателите и понастоящем президент на „Наратив телевижън нетуърк“ — телевизионна компания, която се занимава със създаване и обработка на филми и предавания, така че да бъдат достъпни за слепи и хора с влошено зрение. Въпреки че първоначално телевизията е замислена за слепи, в момента повече от шестдесет процента от зрителите и са хора с нормално зрение, които просто харесват програмите. Тя може да бъде гледана безплатно и в интернет на адрес www.NarrativeTV.com.
Джим Стовъл е водещ на телевизионното ток-шоу NTN Showcase. Негови гости са били Кетрин Хепбърн, Джак Лемън, Керъл Чанинг, Стив Алън, Еди Албърт и много други. „Наратив телевижън нетуърк“ е удостоена с наградата „Ейми“, както и с много други.
Джим Стовъл влезе в компанията на Уолт Дисни, Орсън Уелс и четирима президента на САЩ, когато през 1994 г. бе избран от Младежката търговска камара на САЩ за един от Десетте забележителни млади американци. Бил е канен в предаването „Добро утро, Америка“ и в CNN, за него са писали списанията „Рийдърс Дайджест“ и „Тайм“. Автор е и на други книги, сред които „Не е нужно да си сляп, за да виждаш“, „Тайните на успеха“ и „Така, както аз виждам света“. Президентският комитет на равните възможности избра Джим Стовъл за предприемач на 1997 г. През юни 2000 г. той се нареди до знаменитости като президента Джими Картър, Нанси Рейгън и Майка Тереза, получавайки Международната награда за хуманитарна дейност.

Съдържание

Едно. Животът започва от днес . . . 7
Две. Животът е и път, и цел . . . 21
Три. Животът и трудът . . . 35
Четири. Животът и парите . . . 53
Пет. Животът и приятелите . . . 73
Шест. Животът и учението . . . 91
Седем. Животът и проблемите . . . 109
Осем. Животът и семейството . . . 123
Девет. Животът и смехът . . . 137
Десет. Животът и мечтите . . . 151
Единадесет. Животът и щедростта . . . 163
Дванадесет. Животът и благодарността . . . 177
Тринадесет. Животът и днешният ден . . . 191
Четиринадесет. Животът и любовта . . . 203
Петнадесет. Перфектният живот . . . 215

Бележки

Празни страници: 19, 51, 71, 89, 121, 135, 149, 161, 175, 189, 201, 222

Бележки за изданието, от което е направен преводът

Jim Stovall
The Ultimate Life (2007)
David C. Cook, 4050 Lee Vance View, Colorado Springs, Colorado 80918 U.S.A.
(Second book in The Ultimate Gift series)

Въведено от
cherrycrush
Създадено на
Обновено на
Източници
За автора - https://biblioman.chitanka.info/books/18808
Връзки в Мрежата
Библиографии Книжарници

Корици 2