Беър Грилс
Кал, пот и сълзи

Автор
Беър Грилс
Заглавие
Кал, пот и сълзи
Издателска поредица
Пътешествия и приключения
Тип
автобиография
Националност
английска
Език
български
Поредност на изданието
първо (грешно указано второ)
Категория
Биографии и автобиографии
Жанр
Автобиография
Теми
Пътешествия
Преводач
Цветелина Лакова
Език, от който е преведено
английски
Година на превод
2012
Редактор
Елена Радинска
Консултант
инж. Стоян Пиронков
Коректор
Мариана Пиронкова
Издател
Издателство „Вакон“
Град на издателя
София
Година на издаване
2012
Други полета
Всички снимки са собственост на автора, освен ако не е посочено друго.
ЧАСТ 1, стр. 8: Мик и Беър Грилс в базовия лагер, снимка: Нийл Лотън.
ЧАСТ 2, стр. 1: Беър Грилс и Нийл Лотън на Еверест, снимка: Нийл Лотън; Беър Грилс на Еверест, снимка: Мик Кростуейт. Стр. 2: Преодоляване на пук¬натина, снимка: Нийл Лотън. Стр. 3: Екипът в базовия лагер, снимка: Нийл Лотън; Мисия с парапланер, снимка: Frankie Benka Photography.
ЧАСТ 3, стр. 1: Експедицията RIB, снимка: Kinloch; Балон с горещ въздух на височина 25 хил. фута, снимка: Peter Russel Photography. Стр. 2-5: всички снимки: Discovery. Стр. 6: Дейв Пиърс и Дан Етъридж / Пийт Лий, снимки: Саймън Рей; Пол Ритц, Беър Грилс и Саймън Рей, снимка: Пол Ритц.
Носител
хартия
Излязла от печат
20.03.2012
Печатни коли
27,5
Формат
16/60/90
Брой страници
416
Подвързия
мека с обложка
Цена
20,00 лв.
С илюстрации
да
ISBN
978-954-9535-43-3
УДК
910.4(410)(092), 796.52(410)(092), 92 Грилс, Беър
Анотация

Беър Грилс винаги се стреми да изживее приключенията до краен предел.
Още като момче се научава да плава и да се катери с помощта на баща си. Не след дълго в училище Беър оглавява мисии по нощно катерене на забранени територии.
Като тийнейджър Беър намира своята идентичност и своето призвание чрез планинарство и бойни изкуства, които го отвеждат до подножието на могъщите Хималаи и до тренировъчен лагер за майстори на карате в Япония.
При завръщането си вкъщи Беър се залавя с изтощителната подготовка за кандидатстване в Британските специални части, за да стане част от 21-и полк. Това дълго пътуване го довежда до предела на физическата и умствената му издръжливост.
По-късно, вследствие на ужасяващ инцидент по време на скачане с парашут в Африка, Беър чупи гръбнака си на три места. Лекарите не знаят дали някога отново ще може да ходи. Само осемнайсет месеца по-късно обаче, напук на лекарските прогнози, 23-годишният Беър става един от най-младите хора, изкачили Еверест.
И това е само началото на многото му необикновени приключения…
Познаван и обичан от милиони — заради документалната му поредица за приключения по целия свят „Оцеляване на предела“, като популярен автор на книги за оцеляване, или пък като Главен скаут на Английската асоциация на скаутите — Беър Грилс е оцелял в ситуации, в които малцина биха се осмелили да попаднат.
Сега, за първи път, Беър разказва историята на изпълнения си с опасности живот. Увлекателна и трогателна, „Кал, пот и сълзи“ е задължително четиво както за пристрастените към адреналина, така и за пътешестващите от удобното кресло.
„Оцеляване на предела“ е едно от най-гледаните предавания на планетата, достигайки милиард и половина зрители в над 180 страни.
Беър е автор на дванадесет книги и като бивш член на Британските специални части е обявен за почетен командир от Кралския флот. Продължава да ръководи уникални експедиции до най-отдалечените и опасни кътчета на Земята, като тези мисии са набрали над милион и половина британски лири за благотворителни дейности в полза на децата по света.
Беър наскоро стана най-младият Главен скаут на Английската асоциация на скаутите, което го прави лидер на 28 милиона скаути по целия свят.
Живее със съпругата си Шара и тримата им сина — Джеси, Мармадюк и Хъкълбери, в холандска лодка в Лондон и на малък отдалечен остров на брега на Уелс.

Рекламни коментари

„Никой не може да надмине по издръжливост смелия алпинист и приключенец Беър Грилс.“
в. „Сън“

„Не познавам никого, който да се е изправял срещу такива предизвикателства, или да ги е преодолявал с такава решимост като Беър Грилс.“
Генерал Гътри, бригаден командир от Британските специални части

Бележки за изданието, от което е направен преводът

Bear Grylls (Edward Michael Bear Grylls)
Mud, Sweat and Tears (2011)

Въведено от
Еми
Създадено на
Обновено на
Връзки в Мрежата
Издателства Библиографии Книжарници
Промени

Корици 6