Принц Хари
Резервният

Автор
Принц Хари
Заглавие
Резервният
Тип
биография
Националност
английска (не е указано)
Език
български
Поредност на изданието
първо
Категория
Биографии и автобиографии
Преводач
Або
Език, от който е преведено
английски
Година на превод
2023
Редактор
Мария Бунева
Художник
MoD/Newspix International, Рамона Росалес, Мартин Кийн/Pa Images
Коректор
Мила Томанова
Оформление на корица
Юлиана Рибарова, Кристофър Бранд
Издател
Издателство РИВА
Град на издателя
София
Година на издаване
2023
Адрес на издателя
ул. „Неофит Рилски“ №70
Печат
Булвест принт АД
Носител
хартия
Брой страници
484
Подвързия
мека със сгъвка
Цена
29.99 лв. / 15.40 €
ISBN
978-954-320-873-9
Анотация

Една от най-смразяващите снимки на XX в. — две малки момчета, двама принцове, вървящи зад ковчега на майка си, а светът ги гледа с тъга… и ужас. По време на погребението на принцеса Даяна милиарди хора се чудят какво ли мислят и чувстват принц Хари и принц Уилям — и как ще се развие животът им от този момент нататък.
Историята на Хари най-сетне е тук.
Преди да загуби майка си, дванайсетгодишният принц е смятан за безгрижен — веселата Резерва на сериозния Наследник. Скръбта променя всичко. Трудно му е в училище, измъчват го гняв и самота. И понеже вини медиите за смъртта на майка си, му е непосилно да приеме живота под прожекторите.
На двайсет и една постъпва в Британската армия. Дисциплината внася ред в живота му, а двете му мисии го превръщат в герой у дома. Но скоро губи себе си повече от всякога, страда от посттравматичен стрес и омаломощаващи панически пристъпи. И най-лошото — не съумява да намери истинска любов.
Тогава среща Меган. Светът е пометен от приказния романс на двойката и ликува на фееричната им сватба. От самото начало обаче Хари и Меган са плячка на медиите, заливат ги вълни от оскърбление, расизъм и лъжи. Наблюдавайки мъките на съпругата си и заплахата за безопасността и психическото здраве на двама им, Хари не вижда друг начин да предотврати трагичното повтаряне на историята, освен да избяга от майчината си страна. От векове малцина са се осмелявали да напускат кралското семейство. Всъщност последният, който е опитал, е майка му…
За първи път принц Хари разказва собствената си история и описва житейския си път с неподправена и решителна искреност. „Резервният“ е преломна книга, изпълнена с проницателност, откровение, самокритика и заслужена мъдрост за вечното надмощие на любовта над скръбта.

Информация за автора

Принц Хари, херцог на Съсекс, е съпруг, баща, филантроп, военен ветеран, активист за опазване на прихичното здраве и на околната среда. Живее в Санта барбара, Калифорния, със семейството си и трите си кучета.

С приходите си от „Резервният“ принц Хари иска да подпомогне британски благотворителни организации. Херцогът на Съсекс е дарил 1 500 000 лири на „Сентебале“ — организация, основана от него и принц Сейсо в памет на майките им, която помага на уязвими деца и младежи, засегнати от ХИВ и СПИН, в Лесото и Ботсуана. Също така принц Хари ще дари сумата от 300 000 лири на WellChild. Организацията, на която е патрон от петнайсет години, създава условия деца със специални потребности да получават грижи у дома вместо в болница, когато е възможно.

Бележки за изданието, от което е направен преводът

Prince Harry
Spare (2023)

Въведено от
Еми
Създадено на
Обновено на
Връзки в Мрежата
Библиографии Книжарници

Корици 4