Томас Енгер
Тайните на герба

Автор
Томас Енгер
Заглавие
Тайните на герба
Авторска серия
Хенинг Юл №4
Тип
роман
Националност
норвежка
Език
български
Поредност на изданието
първо
Категория
Трилър
Преводач
Илия Иванов Точев
Език, от който е преведено
норвежки
Година на превод
2017
Стилов редактор
Дарина Фелонова
Оформление на корица
Стефан Тотев
Издател
ИК „Персей“
Град на издателя
София
Година на издаване
2017
Носител
хартия
Печатни коли
24
Формат
84×108/32
Брой страници
384
Подвързия
мека
Цена
16,99 лв.
ISBN
978-619-161-155-3
УДК
821.113.5-312.4
Анотация

Някои тайни се опазват само с цената на кръв.
Когато Хеда Хелберг така и не се завръща от екскурзията си в Италия, нейният съпруг открива, че животът й всъщност е обвит в мистерия. Оказва се, че Хеда не е напускала Осло и дори нещо повече — изглежда, че по някакъв начин е свързана с убийството на беззащитен старец, извършено в дълбоките швейцарски гори в първия ден от ловния сезон.
Криминалният репортер Хенинг Юл се замесва в случая, след като бившата му съпруга Нора се включва в търсенето на изчезналата жена, с която някога е била приятелка. Отчуждилата се двойка навлиза в дълбоки води, когато добре пазените тайни на едно от най-богатите семейства в Норвегия започват една по една да излизат наяве. Но Хенинг носи на раменете си и друго непоносимо бреме — той продължава да разследва необяснимия пожар в дома си, довел до смъртта на шестгодишния му син. Изненадващо за него двата случая може би крият връзка, която най-накрая ще го отведе до виновника за трагедията му. Хенинг се изправя срещу сериозни заплахи от всички страни — както срещу него самия, така и срещу Нора, но е готов да рискува всичко, за да разкрие зловеща мрежа от тайни, която води до мрачното сърце на европейската история.

Томас Енгер не създава просто заплетени криминални романи с обрати и напрежение до последната секунда. Той изважда на показ най-тъмните кътчета на човешката природа, като ги противопоставя на благородния стремеж към откриването на истината и възтържествуването на справедливостта.

Бележки за изданието, от което е направен преводът

Thomas Enger
Våpenskjold (2014)
Henning Juul #4

Въведено от
Еми
Създадено на
Обновено на
Връзки в Мрежата
Библиографии Книжарници

Корици 2