Дженифър Л. Арментраут
Светлина в пламъка

Автор
Дженифър Л. Арментраут
Заглавие
Светлина в пламъка
Авторска серия
Плът и огън №2
Тип
роман (не е указано)
Националност
американска (не е указано)
Език
български
Поредност на изданието
първо (не е указано)
Категория
Фентъзи
Жанр
Романтично фентъзи
Преводач
Йоана Гацова
Език, от който е преведено
английски
Година на превод
2022
Редактор
Вили Вълканова
Художник
Hang Le
Коректор
Таня Симеонова
Издател
„Егмонт България“ ЕАД
Град на издателя
София
Година на издаване
2023
Адрес на издателя
ул. „Фритьоф Нансен“ 9
Печат
„Ропринт“ ЕАД
Носител
хартия
Излязла от печат
21.01.2023
Формат
145×210 мм
Брой страници
784
Тираж
2500
Подвързия
мека
Цена
29,90 лв. / 15,29 €
ISBN
978-954-27-2948-8
УДК
821.111(73)-312.9
Анотация

Единственият, който може да спаси Сера сега, е онзи, когото тя цял живот е планирала да убие.

Истината за плана на Серафина излиза наяве и разбива крехкото доверие между нея и Никтос. Заобиколена от хора, които не й вярват, на нея й остава само да изпълни дълга си. Младата жена е готова да направи всичко, за да унищожи фалшивия крал на боговете, Колис, и да сложи край на тираничното му управление над Илизеума.
Никтос обаче има план. И докато работят заедно, последното, което им трябва, е неоспоримата, изгаряща страст, бушуваща помежду им. Сера не може да си позволи да се влюби в измъчения Древен. Не и когато вижда пред себе си бъдеще, необвързано с нежелана съдба. Но споменът за споделеното удоволствие и непреодолимото желание е зов, на който и двамата не могат да устоят.
И когато Сера осъзнава, че иска да бъде нещо повече от консорт, опасността около тях нараства. Нападенията срещу земите им не спират, а Колис ги призовава в съда, което ги излага на нова опасност. Древната сила на Живота продължава да расте у Серафина, приближавайки я към края на нейното Отсяване. А без любовта на Никтос, тя няма да преживее своето Възнесение. Най-напред обаче трябва да се изплъзнат от лапите на Колис. Времето изтича. И за нея, и за двете царства.
Книга втора от поредицата ПЛЪТ И ОГЪН

Информация за автора

Дженифър Л. Арментраут е писателка, оглавила класацията за най-добър международен бестселър на „Ню Йорк Таймс“. Живее в Шепърдстаун, Западна Вирджиния. Всички слухове, които вероятно сте чули за състоянието й, не са верни. Когато не се труди усърдно, прекарва времето си в четене, гледане на долнопробни филми със зомбита, преструва се, че пише, и се отдава на компанията на съпруга си, пенсионираното им полицейско куче Дизел, шантавото им пале кръстоска между бордър коли и Джак Ръсел териер на име Аполо, шестте им надменни алпаки, четири рошави овце и две кози.
Мечтата й да стане писателка се зародила в часовете по алгебра, през по-голямата част от които пишела разкази… затова и не може да се похвали с добри оценки по математика. Дженифър пише юношески любовни романи — паранормални, фантастика, фентъзи и съвременни. Книгите й се издават от „Тор Тийн“, „Ентенгълд Тийн“, „Брейзън“, „Дисти/Хайпириън“ и „Харликуин Тийн“. Книгата й „Wicked“ е избрана за екранизация от „Пешънфликс“ и снимките са започнали в края на 2018 г. Юношеският й любовен съспенс роман „Don’t Look Back“ е номиниран за „Най-добър юношески роман“ за 2014 г. от Американската асоциация за юношеска литература, а романът й „The Problem With Forever“ печели наградата РИТА през 2017 г.
Пише и съвременни и паранормални любовни романи за възрастни и млади възрастни под творческия псевдоним Дж. Лин. Издават ги „Ентенгълд Брейзън“ и „Харпър Колинс“.

Бележки за изданието, от което е направен преводът

Jennifer L. Armentrout
A Light in the Flame (2022)
(The second book in the Flesh and Fire series)

Въведено от
Еми
Създадено на
Обновено на
Връзки в Мрежата
Издателства Библиографии Книжарници
Промени

Корици 2