Едуард Ръдърфърд
Париж • том 1

Автор
Едуард Ръдърфърд
Заглавие
Париж
Заглавие на том
том 1
Тип
роман (не е указано)
Националност
английска
Език
български
Поредност на изданието
първо (не е указано)
Категория
Исторически романи и повести
Жанр
Исторически роман
Преводач
Мариана Димитрова
Език, от който е преведено
английски
Година на превод
2023
Редактор
Боряна Джанабетска
Художествен редактор
Христо Хаджитанев
Оформление на корица
Христо Хаджитанев
Издател
Издателство Еднорог
Град на издателя
София
Година на издаване
2023
Адрес на издателя
бул. „Искърско шосе“ №19 №33
Носител
хартия
Формат
13×20
Брой страници
496
Подвързия
мека
Цена
24,90 лв. / 12,80 EUR
ISBN
978-954-365-280-8
Анотация

„Париж. Град на любовта. Град на мечтите. Град на светлината. Град на светци и учени. Град на радостта. Люпило на порока. За две хиляди години Париж е видял всичко…“
Едно малко римско градче на брега на Сена се превръща в място, не рядко е пулсирало сърцето на света, в средоточие на западната цивилизация.
Това е разказ за много поколения на няколко рода, чиито съдби по удивителен начин се приплитат с историята на Париж. Аристократи с древен произход, бунтари, подклаждали огъня на френската революция, търговци, загубили и възвърнали състоянието си, строители, с чиито труд е издигната Айфеловата кула, мошеници, идеалисти и мечтатели градят този разказ за любов, предателство и семейни тайни.
Сенките на рицари и крадци, крале и тамплиери, протестанти и хугеноти, благородници и санколюти бродят по улиците на този град, напоен с кръвта, пролята през Вартоломеевата нощ и на гилотината, но и озарен от светлината на духа, от надеждата, дарена от Ренесанса и Просвещението. Музиканти, писатели и художници разказват своята история по страниците на тази книга — за всички, които са видели Париж и са се влюбили в него, и за онези, на които им предстои да срещнат тази любов.

Информация за автора

Едуард Ръдърфърд е роден в Англия и получава образованието си в университетите в Кеймбридж и Станфорд, работи в областта на политическите науки, книгоиздаването и търговията с книги. През 1983 година се връща в родния си Солсбъри, където написва първата си книга „Сарум“, посветена на хилядолетната история на този град. Книгата незабавно става бестселър и се задържа 23 седмици в списъка с бестселърите на „Ню Йорк Таймс“. Следващите му заглавия повтарят този успех, преведени са на двайсет езика.

Бележки за изданието, от което е направен преводът

Edward Rutherfurd
Paris (2013)

Въведено от
Regi
Създадено на
Обновено на
Връзки в Мрежата
Издателства Библиографии Книжарници
Промени
Чужди рафтове

Корици 3