Джузепе Феста
Сянката

Автор
Джузепе Феста
Заглавие
Сянката
Тип
роман (не е указано)
Националност
италианска (не е указано)
Език
български
Поредност на изданието
първо (не е указано)
Категория
Романи и повести за деца
Жанр
Детска и юношеска литература, Детска приключенска литература, Съвременен роман (XXI век), Творби за животни (анималистична проза)
Теми
Европейска литература, Природа и животни
Преводач
Нели Раданова
Език, от който е преведено
италиански (не е указано)
Година на превод
2017
Художник
Дарио Пичао
Издател
Издателство „Фют“
Град на издателя
София
Година на издаване
2017
Други полета
Нели Раданова=Нели Николова Раданова-Кушева
Носител
хартия
Формат
130×200
Брой страници
240
Подвързия
мека
Цена
8,90 лв.
ISBN
978-619-199-232-4
УДК
850-93-31
Анотация

В дивите и затънтени гори на Абруцо местните жители все по-често попадат на следи от тайнствен хищник. Този силен, ловък и безмилостен ловец остава неуловим и винаги се изплъзва — призрачна сянка сред сенките на горите. Съществува ли наистина, или е само легенда от отдавнашни предания?

Петима шестнайсетгодишни младежи, които прекарват ваканцията си като доброволци в Националния парк „Абруцо“, се включват в търсенето на загадъчния хищник. Сред величествения свят на дивата природа те преживяват незабравими приключения, опознават себе си, влюбват се, възмъжават. А някъде край тях живеят своя труден живот Луми и нейните малки…

Напоследък районът на Абруцо пострада от няколко силни земетресения, но въпреки изпитанията хората решително продължават да бдят над животните, които от векове обитават тези величествени гори.
Днес, когато човекът неудържимо опасва с асфалтови пътища дори и най-отдалечените местенца, когато се стреми непременно да разчопли и освети всяка тайна, романът „Сянката“ ни призовава да уважаваме природата и да почувстваме древното очарование на неизвестното.

Информация за автора

Джузепе Феста завършва естествени науки и се занимава е екологично образование.
Страстен музикант, той е певец и автор на групата „Lingaland“. Музиката му, заредена с внушения, идващи от природата, е приета много добре от публиката и от критиката. Главен герой в документалния филм „Отвъд границата“, той е и автор на различни репортажи за природата, излъчени по италианската национална телевизия РАИ. Многократно е работил като доброволец в Националния парк на Абруцо, живеейки в тесен контакт е лесничеи, вълци и мечки.
И там един ден вижда сянката на гепарда.
Сайтът на автора е:
www.giuseppefesta.com

Бележки за изданието, от което е направен преводът

Giuseppe Festa
L'ombra del gattopardo (2014)

Въведено от
Еми
Създадено на
Обновено на
Връзки в Мрежата
Издателства Библиографии Книжарници

Корици 2