Петър Клисаров
Игрите на властта

Автор
Петър Клисаров
Заглавие
Игрите на властта
Подзаглавие
Да правиш бизнес в България
Други автори
Валери Ценков (послеслов)
Тип
разни
Националност
българска
Език
български
Поредност на изданието
първо
Категория
Българска документална проза
Теми
@От автора
Редактор
Валери Ценков, Владимир Атанасов
Художник
Деница Трифонова
Коректор
Людмила Петрова
Компютърна обработка
Любен Козарев
Предпечатна подготовка
„Изток-Запад“
Издател
Издателство „Изток-Запад“
Град на издателя
София
Година на издаване
2012
Печат
„Изток-Запад“
Други полета
Празни страници: 4.
Носител
хартия
Излязла от печат
06.06.2012 г.
Печатни коли
21
Формат
16/60/90
Брой страници
336
Подвързия
мека
Цена
17 лв.
С илюстрации
да
ISBN
978-619-152-057-2
УДК
886.7-94
Анотация

„Игрите на властта“ разказва за ситуациите, с които се сблъсква всеки, който иска да прави бизнес в България. Клисаров споделя преживяното по време на три последователни правителства — суров опит в един неблагоприятен и враждебен климат, при който държавни служители се стремят да извлекат лични облаги на всяка цена, обричайки на неуспех икономическото развитие на страната. Това е обществена тайна, която малцина назовават и описват. Макар и абсурдно, да правиш бизнес в България всъщност означава да се занимаваш с политика. За съжаление е вярно и обратното: да правиш политика в България значи да се занимаваш с бизнес. Бизнесът и политиката са тъй преплетени в Прехода, че границата им на практика е неразличима…

„Игрите на властта“ е прецизен документ, изследващ и изобличаващ механизмите на тази вредна за България симбиоза между политическия и бизнес елит. Написана с жив и ярък стил, изпълнена с хумор, който почти разсейва впечатлението за безнадеждност, книгата демонстрира упорството на Петър Клисаров в желанието му за промяна. Така читателят следи събитията с интерес и с идея какво трябва да се промени, за да настъпи просперитет за страната ни. „Игрите на властта“ е книга-бомба, която ще предизвика истински социален взрив — взрив, който се получава винаги, когато се смесят парите и алчността, мизерията и нуждата, амбицията и порокът, възходът и падението, политиката и коварството. Въпреки мрачната си тема, посланието е пределно ясно: комуто е съдено да чуе — ще чуе, а комуто е съдено да разбере — ще разбере!

Информация за автора

Петър Клисаров е роден 1968 г. в София. От 1990 до 2007 г. живее в Торонто, Канада. От 1991 до 2007 изгражда собствени бизнеси в редица сфери. От 2001 до 2005 г. e представител за България на AECL (Канадска държавна корпорация за ядрена енергетика). Основен участник в размразяването на проекта „Белене“. От 2006 до 2011 г. е генерален мениджър за България на AECOM (най-голямата инженерна консултантска корпорация в света). Основател на партия „Реформа“ през 2005 г., преименувана на „Пряка демокрация“ през 2014 г.

Съдържание

Белене…7
Реформа…87
4 години бизнес в България…103
За медиите в България…311
Моите изводи и как аз виждам първите стъпки към реформата…323
Игрите на властта в резюме…329
10 причини да напиша тази книга…332
Къде е заровен ключа към реформата (Валери Ценков)…333

Бележки

Книгата я има и с твърди корици като единствената разлика е в цената — 22 лв.

Въведено от
Silverkata
Създадено на
Обновено на
Връзки в Мрежата
Издателства Библиографии Книжарници

Корици 2