Патриша Корнуел
Прах

Автор
Патриша Корнуел
Заглавие
Прах
Издателска поредица
Кралете на трилъра
Авторска серия
Кей Скарпета №21
Тип
роман
Националност
американска
Език
български
Поредност на изданието
първо
Категория
Криминална проза

Преводач
Елена Чизмарова
Език, от който е преведено
английски
Година на превод
2014
Редактор
Евгения Мирева
Оформление на корица
„Megachrom“
Компютърна обработка
ИК „Бард“ ООД, Саша Йорданова

Издател
ИК „Бард“ ООД
Град на издателя
София
Година на издаване
2014
Адрес на издателя
жк „Младост“ 1, бул. „Цариградско шосе“ 115 Н, ет.3

Носител
хартия
Излязла от печат
25.08.2014
Печатни коли
27
Формат
84/108/32
Брой страници
428
Подвързия
мека
Цена
15,99

ISBN
978-954-655-516-8
УДК
820(73)-312.4

Анотация
От най-продаваната авторка на криминални романи в света идва новата изключителна книга с Кей Скарпета.

Когато става дума за криминология, никой не може да се сравнява с Корнуел" — „Ню Йорк Таймс“

Главният съдебен лекар на Масачузетс, доктор Кей Скарпета тъкмо е приключила работа по едно от най-страшните масови убийства в историята на САЩ, когато е събудена в ранен час от детектив Пийт Марино. Труп, увит в необикновен плат, е бил открит в университетското градче на Масачузетския институт по технологии. Полицията подозира, че това е тялото на изчезналата компютърна инженерка Гейл Шиптън, видяна за последен път предишната вечер в модерен бар в Кеймбридж. Изглежда, жената е била убита само седмици преди да започне делото й за сто милиона срещу бившите й финансови мениджъри, и Скарпета се съмнява, че става дума за съвпадение.
В „Прах“ Скарпета и колегите й са изправени срещу сила, много по-зловеща от обичайния сексуален престъпник, който влиза в определението „зрелищен убиец“. Убийството на Гейл Шиптън води дълбоко в мрачния свят на дизайнерски наркотици, технология за дистанционно управление, организирана престъпност и шокираща корупция на най-високи нива.
Информация за автора
Патриша Корнуел е една от най-продаваните из целия свят авторки на бестселъри, преведена на трийсет и шест езика в повече от 120 страни. Корнуел е основател на Института по криминология и медицина във Вирджиния, член-основател на Националната академия по криминология, член на Надзорния съвет на образователната програма по криминология в офиса на Главния съдебен лекар в Ню Йорк и член на Националния съвет на свързаната с Харвард болница „Маклийн“, където е адвокат на психиатричните проучвания. През 2008 г. Корнуел стана първата американска авторка, спечелила британската награда „Криминален трилър на годината“. През 2011 бе наградена с Медала на кавалера на Ордена на изкуствата и литературата от Министерството на културата в Париж. Сред последните й бестселъри са „Червена мъгла“, „Фронт“ и „Портрет на убиец — Джак Изкормвача — случаят е приключен“. Ранните й творби включват „Аутопсия“ — единственият роман, спечелил пет важни награди за криминални романи, и „Жестоко и необичайно“, който спечели британската награда „Златен кинжал“ през 1993 г. Самата доктор Кей Скарпета спечели награда „Шерлок“ през 1999 г. за най-добър детектив, създаден от американски автор.
Рекламни коментари
„Когато става дума за криминология, никой не може да се сравнява с Корнуел“
Ню Йорк Таймс
Бележки за изданието, от което е направен преводът
Patricia Cornwell
Dust (2013)

Въведено от
Еми
Създадено на
Обновено на

Връзки в Мрежата
Издателства Библиографии Книжарници
Чужди рафтове
...

Корици 2