Дейвид Балдачи
Собствено правосъдие

Автор
Дейвид Балдачи
Заглавие
Собствено правосъдие
Авторска серия
Клуб „Кемъл“ №4
Тип
роман
Националност
американска
Език
български
Поредност на изданието
първо
Категория
Трилър
Теми
Американска литература (САЩ и Канада)
Преводач
Веселин Лаптев
Език, от който е преведено
английски
Година на превод
2009
Редактор
Димитрина Кондева
Технически редактор
Людмил Томов
Коректор
Петя Калевска
Оформление на корица
Николай Пекарев
Издател
Обсидиан
Град на издателя
София
Година на издаване
2009
Печат
„Абагар“ АД — Велико Търново
Носител
хартия
Печатни коли
26
Формат
84×108/32
Брой страници
416
Подвързия
мека
Цена
16 лв.
ISBN
978-954-769-195-7
УДК
820(73)-312.4
Анотация

Клуб „Кемъл“ отново се завръща! Този път чудатите теоретици на конспирацията се събират, за да помогнат на своя водач Оливър Стоун, който току-що е застрелял шефа на американското разузнаване Грей и сенатора Симпсън. Преди шест месеца е загинал един от членовете на клуба и оттогава останалите не са виждали Оливър. Но те се досещат кой е ликвидирал виновниците за нелепата смърт на приятеля им. Оливър има и друга причина да раздава собствено правосъдие — преди близо 30 години Грей и Симпсън са убили съпругата му и са отвлекли дъщеря му като наказание за искането му да напусне отряда за политически „мокри поръчки“ на ЦРУ и правителството.
Сега Оливър Стоун е най-издирваният убиец в Америка. Но не само от ФБР. Един човек от миналото му го иска мъртъв, и то веднага. А членовете на клуб „Кемъл“ го искат жив и са готови да рискуват живота си, за да го спасят.
Часове след двата фатални изстрела Оливър пътува с влак за Ню Орлиънс с надеждата, че след урагана „Катрина“ наемат строителни работници на черно. Във влака обаче става побой, добрият самарянин Оливър се намесва и трябва да слезе на първата гара, за да избегне проверката на документите. Внезапното прекъсване на пътуването му го отвежда в едно миньорско градче, където постоянно се случват загадъчни инциденти. Самият Оливър на няколко пъти е на косъм от смъртта. А човекът от миналото вече е надушил следите му. Членовете на клуб „Кемъл“ също. Кой ще го открие пръв?

Бележки за изданието, от което е направен преводът

David Baldacci
Divine Justice (2008)
(The fourth book in the Camel Club series)

Въведено от
Еми
Създадено на
Обновено на
Връзки в Мрежата
Библиографии Книжарници

Корици 2