Кейт Мортън
Пазителка на тайните

Автор
Кейт Мортън
Заглавие
Пазителка на тайните
Тип
роман (не е указано)
Националност
австралийска
Език
български
Поредност на изданието
първо
Категория
Съвременни романи и повести
Преводач
Надежда Розова
Език, от който е преведено
английски
Година на превод
2014
Художник
Стефан Касъров
Стилов редактор
Мила Томанова
Коректор
Колибри
Предпечатна подготовка
„Пре Принт БГ“
Издател
ИК „Колибри“
Град на издателя
София
Година на издаване
2014
Адрес на издателя
ул. „Иван Вазов“ №36
Печат
Печатница „Симолини“
Носител
хартия
Излязла от печат
17.02.2014
Печатни коли
27,5
Формат
60×90/16
Брой страници
440
Подвързия
мека
Цена
20 лв.
ISBN
978-619-150-228-8
УДК
820(94)-31
Анотация

1961 г.
В един горещ летен ден в английската провинция шестнайсетгодишната Лоръл Никълсън бленува за бляскаво бъдеще в Лондон. Идиличният следобед обаче я прави очевидец на потресаващо престъпление — майка й, Дороти, извършва убийство. Случилото се остава загадка, пазена в тайна пет десетилетия.

2011 г.
Лоръл, вече прочута актриса, пристига в семейната ферма, където Дороти посреща деветдесетия си рожден ден на смъртно легло. Преследвана от зловещия спомен за събитията от онзи паметен летен ден, Лоръл се заема да узнае истината за загадъчните обрати в историята на своето семейство. Стара снимка я изпраща по стъпките на Дороти, Вивиaн и Джими — трима души от три различни свята, чиито пътища съдбовно се пресичат в Лондон по време на войната. Тайната се разплита бавно и изкусително в този умело изграден разказ за мечти и подли кроежи, за любов, приятелство и благородство на фона на събития, безвъзвратно променили облика на целия свят.

Информация за автора

Австралийската писателка Кейт Мортън завършва английска филология в университета в Куинсланд, където насочва интереса си към викторианската трагедия. В момента работи над докторат върху съвременните романи, съчетаващи елементи на готика и мистерия. Нейните „романи с атмосфера“, както ги нарича критиката, са издадени в 38 държави в общ тираж 10 милиона копия и се радват на феноменален успех.
Първата й книга, „Къщата на Ривъртън“ (на български език със заглавие „Изплъзване от времето“), става бестселър на в. Сънди Таймс във Великобритания през 2007 г. и на в. Ню Йорк Таймс през 2008 г. Вторият й роман „Забравената градина“ покорява първо Испания и става бестселър номер 1 във Великобритания за 2008 г. според класацията на в. Сънди Таймс. През 2009 г. романът печели и наградата за най-добра книга, присъждана от Австралийската асоциация на книгата. На български език са издадени и майсторски изпипаните романи „Пазителка на тайните“ и „Отминали времена“.
Кейт Мортън живее в Брисбън със съпруга и синовете си и продължава да пише.

Съдържание

Първа част. Лоръл…5
Втора част. Доли…117
Трета част. Вивиан…281
Четвърта част. Дороти…409

Бележки за изданието, от което е направен преводът

Kate Morton
The Secret Keeper (2012)

Въведено от
Еми
Създадено на
Обновено на
Връзки в Мрежата
Издателства Библиографии Книжарници
Промени

Корици 2