Паулу Коелю
Петата планина

Автор
Паулу Коелю
Заглавие
Петата планина
Подзаглавие
Роман за неизбежното
Тип
роман
Националност
бразилска
Език
български
Поредност на изданието
трето
Категория
Съвременни романи и повести
Преводач
Даниела Петрова
Език, от който е преведено
португалски
Година на превод
1998
Редактор
Маргарита Дренска
Технически редактор
Людмил Томов
Коректор
Петя Калевска
Оформление на корица
Николай Пекарев
Издател
Обсидиан
Град на издателя
София
Година на издаване
2009
Печат
„Абагар“ АД — В. Търново
Носител
хартия
Печатни коли
11
Формат
84×108/32
Брой страници
176
Подвързия
твърда с обложка
Цена
14 лв.
ISBN
954-769-091-4
Анотация

Роман за неизбежното, за смелостта да се изправиш пред опасностите и за силата да оцелееш.
Историята на пророк Илия, колкото древна, толкова и съвременна, повдига вечните теми за вярата и любовта, за съзиданието и надеждата, които винаги ще движат човешкия род напред. Трябва ли да се огънем пред нещастието, или трябва да поемем риска на неизвестното и да се борим за един по-добър свят? Трябва ли просто да се подчиним на отреденото ни от съдбата, или можем да се опитаме да изградим собственото си бъдеще?
„Петата планина“ е книга, която трогва и вдъхновява и най-вече вдъхва надежда и сила да поемем отговорността за живота си, да изберем как да постъпим и да платим цената за своя избор.

И рече пророк Илия:
„Понякога в живота ни се случват нещастия, които не можем да избегнем. Но все има някаква причина, за да ни се случват. Каква ли? Това е въпрос, на който не можем да отговорим преди изпитанията, нито по време на тях. Едва когато ги преодолеем, разбираме защо са се появили в живота ни.“
И Господ се усмихна от небето.
Точно това искаше Той — всеки сам да поеме отговорността за собствения си живот. В края на краищата бе дал на чедата си най-хубавия от всички дарове: способността да избират и да решават как да постъпват.

Информация за автора

Паулу Коелю е роден в Рио де Жанейро през 1947 г. С появата на „Алхимикът“ започва неговата изумителна кариера, която го утвърждава като един от най-влиятелните и най-продавани съвременни писатели. Книгите му са преведени на 59 езика и се издават в 150 страни, а тиражите им надхвърлят 70 милиона екземпляра. Той е кавалер на ордена на Почетния легион на франция, член на Бразилската литературна академия и носител на престижни международни награди. Негова седмична рубрика излиза в редица периодични издания по света.
Паулу Коелю е най-популярният автор в България днес.

Бележки за изданието, от което е направен преводът

Paulo Coelho
A quinta montanha (1996)

Въведено от
Еми
Създадено на
Обновено на
Връзки в Мрежата
Библиотеки Библиографии Книжарници

Корици 6