Клеманс Мишалон
Стая за гости

Автор
Клеманс Мишалон
Заглавие
Стая за гости
Тип
роман (не е указано)
Националност
американска
Език
български
Поредност на изданието
първо
Категория
Трилър
Жанр
Психологически трилър, Съвременен роман (XXI век)
Теми
Американска литература (САЩ и Канада)
Преводач
Весела Ангелова
Език, от който е преведено
английски
Година на превод
2023
Редактор
Ния Харалампиева
Отговорен редактор
Милена Ташева
Коректор
Ния Харалампиева
Предпечатна подготовка
Петър Дамянов
Издател
Сиела Норма АД
Град на издателя
София
Година на издаване
2023
Адрес на издателя
бул. Владимир Вазов №9
Печат
Мултипринт
Носител
хартия
Излязла от печат
17.12.2023
Печатни коли
20
Формат
60/90/16
Брой страници
320
Подвързия
мека
Цена
22 лв. / 11,25 €
ISBN
978-954-28-4548-5
Анотация

В дома на чудовището всеки се превръща в звяр.
Най-страшните чудовища се крият пред очите на всички.

Ейдън Томас е добър човек. Стабилен мъж, отзивчив съсед, опора на семейството и обществото. И всички го съжаляват, когато трябва да напусне къщата си с дъщеря си след смъртта на обичната му съпруга.
Но Ейдън Томас има тайни. Чудовищни тайни, за които никой не подозира. Тайни с имена на жени, които никога няма да се приберат у дома. Освен последната — Рейчъл, която пет години е държана в плен в бараката в двора. И която сега също трябва да бъде преместена.
Рейчъл ще бъде обитателката на стаята за гости в новата къща на Ейдън. Тя знае, че ако не се подчинява на правилата, ще ѝ се случи същото като на всички други преди нея.
В дома на чудовището всеки се превръща в звяр.
След пет години плен Рейчъл вече е послушна. Знае правилата за оцеляване. Ала промяната разбужда инстинкта ѝ за оцеляване. В стаята за гости тя крои свои планове, които да я спасят от чудовището. Този път ще се измъкне. Дори ако трябва самата тя да се превърне в още по-голямо чудовище.
Клеманс Мишалон извайва страховете ни с прецизно и безпощадно перо. „Стая за гости“ е блестящ психологически трилър, чийто сюжет е сякаш изваден от най-страшните ни кошмари…

Информация за автора

Клеманс Мишалон е родена и израснала близо до Париж. Изучавала е журналистика в Сити Юнивърсити в Лондон, получила е магистърска степен по журналистика от Колумбийския университет и от 2018 г. работи като журналистка в „Индипендънт“.
В това си качество интервюира артисти като Джъд Апатоу и Бен Плат, а също и автори като Румаан Алам, Тейлър Дженкинс Рийд и Къртис Ситенфелд. Нейните есета и статии обхващат обширни теми като престъпления, знаменитости и литература.
През 2014-а се мести в Ню Йорк, а през 2022-ра получава американско гражданство. Понастоящем разпределя времето си между Ню Йорк и градчето Райнбек заедно със съпруга си и кучето им Клодин. Почитателка е на криминалните романи още откакто е започнала да краде булевардите издания на майка си като тийнейджърка. ,,Стая за тези" е дебютният й трилър.
Можете да я намерите в Инстаграм като @Clemencemichallon, където често публикува материали за криминални романи, мистерии и трилъри, както и в Туитър (вече X) като @Clemence_Mcl.

Бележки за изданието, от което е направен преводът

Clémence Michallon
The Quiet Tenant (2023)

Въведено от
Еми
Създадено на
Обновено на
Връзки в Мрежата
Издателства Библиографии Книжарници
Чужди рафтове

Корици 2