Бил Брайсън
Записки от една голяма страна

Автор
Бил Брайсън
Заглавие
Записки от една голяма страна
Националност
американска
Език
български
Поредност на изданието
второ
Категория
Есета
Жанр
Записки, Мемоари
Преводач
Ния Рибарова, Боряна Джанабетска
Език, от който е преведено
английски (не е указано)
Година на превод
2002
Редактор
Десислава Райкова
Художник
Христо Хаджитанев
Издател
Издателство „Еднорог“
Град на издателя
София
Година на издаване
2017
Адрес на издателя
ул. „Св. св. Кирил и Методий“ 12
Носител
хартия
Брой страници
384
Подвързия
мека
Цена
15,90 лв.
ISBN
978-954-365-189-4
УДК
820(73)-94
Анотация

Един американец се завръща у дома.

Бил Брайсън, „най-смешният пътешественик на света“, американецът, приел Великобритания за своя втора родина, се завръща в САЩ след двадесетгодишно отсъствие. Резултатът е „Записки от една голяма страна“ — комичен, проницателен и информативен поглед към страната зад океана.
В „Записки от една голяма страна“ възторгът на човека, преоткрил мечтите на своето детство, се преплита с удивлението от лекотата и удобството на американското ежедневие, от изобилието на стоки и услуги, от дружелюбието и непринудеността на хората.
Но Бил Брайсън нямаше да бъде верен на себе си, ако си бе спестил иронията по отношение на своите съотечественици. Независимо от това дали говори за телевизията, филмовото производство или рекламите, за прословутото американско обездвижване и странния подход на американците към спорта, за забележителностите на американските данъчни формуляри, за комичните разлики между градинарството в САЩ и Великобритания, за полицията, законодателството или образованието, Бил Брайсън ще ви накара да се смеете до сълзи.

Информация за автора

Роден и отраснал в САЩ, Бил Брайсън избира Великобритания за своя втора родина и превръща в бестселър забавните си пътеписи и мемоари, както и всяка своя книга, посветена на културата и историята на Британия и Съединените щати.
Бивш ректор на университета в Дърам, в продължение на пет години Брайсън е ръководител на кампанията за защита на английската провинция, както и почетен член на Кралското научно дружество.

Рекламни коментари

„Очарователна книга, великолепни и точни наблюдения, излъчващи добросърдечен хумор… Брайсън трябва да се чете бавно, за да можете да му се насладите.“
Таймс

Бележки за изданието, от което е направен преводът

Bill Bryson
Notes From a Big Country (1998)

Въведено от
Еми
Създадено на
Обновено на
Връзки в Мрежата
Библиотеки Издателства Библиографии Книжарници

Корици 2