Мика Немеревър
Тези брутални наслади

Автор
Мика Немеревър
Заглавие
Тези брутални наслади
Други автори
Гергана Дечева (предговор)
Език
български
Категория
Трилър
Преводач
Гергана Дечева
Език, от който е преведено
английски
Година на превод
2023 (не е указано)
Редактор
Василена Василева
Оформление на корица
Ирина Василева
Компютърна обработка
Наталия Николова
Издател
Peppermill Books
Град на издателя
София
Година на издаване
2023 (не е указана)
Адрес на издателя
ул. „Черни връх“ 77, ап.10
Печат
ИНВЕСТПРЕС ПРИНТ
Носител
хартия
Брой страници
512
Подвързия
мека
Цена
25 лв.
ISBN
978-619-92322-3-1
УДК
821.111(73)-31
Анотация

„Тези брутални наслади“ е това, което се получава, когато „Тайната исторя се сблъсква с Хичкок“. Две седемнадесетгодишни момчета, всеки със своето проблемно минало, се запознават и сприятеляват в колеж, където всеки от тях търси бягство и забрава. Изолирани от света, тяхната привързаност един към друг води до насилие.
Когато Пол постъпва колежа в Питсбърг в началото на 70-те години на миналия век, той се надява да преодолее скорошната смърт на баща си. Чувствителен, несигурен и неразбираем за скърбящото си семейство, Пол се чувства изолиран и самотен. Когато , среща Джулиан в класа по етика за първокурсници, Пол веднага е привлечен от безпроблемния чар на съученика си.
Пол вижда в Джулиан своя интелектуален партньор, изключително умен и начетен съюзник срещу конвенционалния свят, който и за двамата е повече от задушаващ. Пол няма да се спре пред нищо, за да докаже, че е достоен за тяхното приятелство, защото с Джулиан животът е по-жизнен, отколкото Пол някога си е представял. Но макар и харизматичен, Джулиан е непостоянен и капризно жесток, а Пол все повече се страхува, че никога няма да може да отговори на очакванията на Джулиан към него.
Когато приятелството им се превръща в изпепеляваща токсична обсебеност, всеки от тях научава докъде би стигнал другият, за да останат заедно и да оставят следа, което в крайна сметка ги тласка към акт на необратимо насилие.

Рекламни коментари

„Толкова смущаваща колкото и завладяваща, «Тези брутални наслади» ще ви удави в опиянението на обсебеността, а после и в нейните токсични последици. Дебютният роман на Мика Немеревър е красив портрет на интимността, отчаянието и вредата, която увредените сърца могат да (си) нанесат. Книгата ме остави счупен и съсипан.“
Робин Васерман

„Тези брутални наслади“ е абсолютно потапящ роман, като трескав сън, чийто тон и атмосфера ще ви преследват дълго след като затворите книгата. Все пак, това което ще ви преследва с по-яростна сила е талантът на Мика Немеревър да ни разкрие докъде бихме стигнали, всички ние, за да бъдем забелязани, опознати и разбрани."
Брандън Тейлър

Бележки за изданието, от което е направен преводът

Micah Nemerever
These Violent Delights (2020)

Въведено от
Silverkata
Създадено на
Обновено на
Връзки в Мрежата
Издателства Библиографии Книжарници
Чужди рафтове

Корици 2