Роналд Кътлър
Тайният ръкопис

Автор
Роналд Кътлър
Заглавие
Тайният ръкопис
Издателска поредица
Кралете на трилъра
Тип
Роман
Националност
Американска
Език
български
Поредност на изданието
Първо
Категория
Трилър
Преводач
Асен Георгиев
Език, от който е преведено
Английски
Година на превод
2009
Редактор
Мария Василева
Оформление на корица
„Megachrom“
Компютърна обработка
ИК „Бард“ ООД, Десислава Петкова
Издател
ИК „Бард“ ООД
Град на издателя
София
Година на издаване
2009
Адрес на издателя
жк „Яворов“, бл. 12-А, вх. II
Носител
хартия
Формат
84/108/32
Брой страници
302
Подвързия
Мека
Цена
11,99
ISBN
978-954-655-039-2
Анотация
Американският археолог Джош Коен има натрапчиви сънища за някаква голяма тайна. Въпреки че наскоро е преживял професионално разочарование, той се доверява на инстинктите си и потегля за Юдейската пустиня, където прави невероятно откритие: древен ръкопис, който, изглежда, е дело на самия Исус Христос. Израелската служба по антиките се заема да докаже автентичността на ръкописа, но една друга, много по-страховита организация започва да се интересува от откритието на Джош. Пазителите, древен насилнически култ, чакат своя миг, за да стоварят нечестивите си вярвания върху света, и няма да се спрат пред нищо, за да се докопат до ръкописа.
Джош се присъединява към блестящия екип от библейски археолози и преводачи, които работят денонощно, за да открият дали ръкописът е истински. Той се влюбва в Даниел, интелигентната и пламенна дъщеря на единия от преводачите. Когато намира свой приятел мъртъв, а Даниел изчезва, Джош внезапно осъзнава, че ръкописът може да притежава много повече мощ, отколкото някога си е представял.
Ще успее ли Джош да разкрие тайната на Пазителите и да опази жената, която обича, без да се наложи да се откаже от най-важното откритие, пред което човечеството някога се е изправяло?
Въведено от
Еми
Създадено на
Обновено на
Чужди рафтове

Корици 2