Клайв Къслър, Джъстин Скот
Саботьорът

Автор
Клайв Къслър, Джъстин Скот
Заглавие
Саботьорът
Авторска серия
Приключенията на Айзък Бел №2
Тип
Роман
Националност
Американска
Език
български
Поредност на изданието
първо
Категория
Криминална проза

Преводач
Валерий Русинов
Език, от който е преведено
Английски
Година на превод
2012
Редактор
Весела Ангелова
Художник
Стилиян Найденов
Коректор
Марко Кънчев, Катя Калфова
Предпечатна подготовка
Лъчезар Маринополски

Издател
ProBook
Град на издателя
София
Година на издаване
2012

Носител
хартия
Печатни коли
35
Формат
60/90/16
Брой страници
560
Подвързия
Мека
Цена
16,99

ISBN
978-954-2928-19-5

Анотация
„Саботьорът“ е дързък исторически трилър — вторият роман от серията за детектив Айзък Бел след „Преследването“ на един от най-големите приключенски писатели на съвремието ни — Клайв Къслър. Критиката и феновете очакват да се превърне може би в най-известната и най-успешна серия на Клaйв Къслър до момента. Защото, нека си го кажем, историите за Дивия Запад никога няма да престанат да привличат интереса нито на американската, нито на световната читателска аудитория.

Новият роман на Клайв Къслър е като посещение от най-добрия ти приятел — Том Кланси
Динамично действие, яростно и огнедишащо! Сложен заговор, зрелищни ситуации, ослепителни динамични положения. Това е „Саботьорът“ — един от най-интригуващите трилъри в последните години!
Къслър е на върха на играта си. Докато се разкрива самоличността на Саботьора, читателите ще преживеят много вълнения, гарнирани с много дяволска интелигентност. Къслър, известен предимно с написването на съвременни високотехнологични трилъри, изпраща читателя назад във времето сред назъбените, скалисти, сухи и планински местности на американския Запад. 1907 г. е година на Паниката, финансов стрес и икономически вълнения. Нападения над влакове, пожари и експлозии саботират строежа на южно-тихоокеанската експресна железопътна линия. Интелигентен и чаровен, елегантен и комбинативен детективът Айзък Бел трябва да се справи с опасен, изключително умен и безцеремонен до извратеност, алчен човек, чието намерение е да унищожи най-успешния жп магнат на епохата. Саботьорът действа безмилостно, за да запази своята самоличност скрита… Ако Бел не успее да го спре навреме, много повече от съдбата на железницата ще бъде изложено на риск — може би бъдещето на цялата страна.
Феновете на Къслър ще са възхитени и доволни, защото „Саботьорът“ е вдъхновяващо продължение на „Преследването“.
Тъй като сюжетът се развива в началото на 1900 г., романът предлага невероятната възможност за ненаситния автомобилен ентусиаст Клайв Къслър да представи някои класически автомобила от времена, когато експериментите в разнообразието от стилове е най-голямо, защото са прекалено малко установените до момента стандарти.
Рекламни коментари
Клайв Къслър е човек с много влечения. Едно от най-известните му влечения е силната му любов към океана, доказвана в многобройните му приключенски романи, чиито сюжети неминуемо са свързани с водата. Но фактът, че той все пак избира да живее в Колорадо, далече от океана, подсказва, че Къслър обича със същата страст назъбените, скалисти, сухи и планински местности на американския Запад.
Клайв Къслър е ненадминат!- Daily Mail

Въведено от
Еми
Създадено на
Обновено на

Чужди рафтове
...

Други корици

Сканирани страници