Дороти Макинтош
Вавилонската вещица

Записът е непълен.

Автор
Дороти Макинтош
Заглавие
Вавилонската вещица
Тип
Роман
Език
български
Категория
Трилър

Преводач
Елена Панова

Издател
ИнфоДар
Година на издаване
2012

Носител
хартия
Брой страници
464
Подвързия
Мека
Цена
15,00

ISBN
9789547615069

Анотация
Вавилонската вещица" е книга, която обсебва, която не можеш да оставиш просто така след няколко прочетени реда.
Зашеметяващ исторически трилър, в който се преплитат военните събития от 2003г. в Ирак, древната история, алхимията, философията на херметизма. Книгата интригува с умело изградената смъртоносна игра — главоблъсканица покълнала от зърната на омразата и копнееща за отмъщение, провокира огромно любопитството и желание да научиш повече за древните месопотамски култури — шумерската, асирийската и вавилонската — с техните религиозни символи , идеи и изключителни постижения в областта на архитектурата, математиката, астрономията и астрологията.
Докато се възстановява след катастрофата, в която е загубил брат си Самюъл, Джон Медисън става свидетел на убийството на своя приятел от детинство Хал Вандерлин. Оказва се, че през всичките тези години Хал е трупал ревност и омраза към Джон и дори след смъртта си го въвлича в опасна игра, чийто залог е безценна реликва, спасена от Самюъл по време на разграбването на Багдатския музей. Останал без дом, без средства и без подкрепа, преследван от нюйоркската полиция и от тайнствено алхимическо общество, Джон трябва да разреши загадката, за да оцелее.
Редувайки сцени от Ню Йорк и съсипания от войната Багдат, „Вавилонската вещица“ въвлича читателя в спиращо дъха пътуване към тайни на месопотамската култура, които отекват и в нашето съвремие.

Въведено от
Еми
Създадено на
Обновено на

...

Корици 1