Ян-Филип Зендкер
Гласовете на сърцето

Автор
Ян-Филип Зендкер
Заглавие
Гласовете на сърцето
Авторска серия
Гласът на сърцето №2
Тип
Роман
Националност
Немска
Език
български
Поредност на изданието
Първо
Категория
Съвременни романи и повести

Преводач
Емилия Драганова
Език, от който е преведено
Немски
Година на превод
2013
Художник
Мариана Кръстева Станкова

Издател
Издателска къща „Хермес“
Година на издаване
2013

Носител
хартия
Подвързия
Мека
Цена
12,95

ISBN
9789542612490

Анотация
Продължение на незабравимата любовна история „Да чуеш ритъма на сърцето“


Минали са десет години от екзотичното пътуване на Джулия до Бирма и срещата с брат й Ю Ба. Там тя научава приказната история за любовта на баща си — Тин Уин, и красивата Ми Ми, която продължава до края на живота им.
Джулия се завръща в Ню Йорк, твърдо решена да посети Бирма възможно най-скоро. Но напрегнатото адвокатско всекидневие я поглъща. Постепенно спомените за Бирма и научените там житейски уроци избледняват. Желанието й да се върне се превръща в мъгляво намерение за неопределено бъдеще. Джулия прави спонтанен аборт и се разделя с приятеля си. Съкрушена и самотна, тя се отдава на работата си.
Неочаквано Джулия получава загадъчно писмо от брат си, а по време на важно съвещание чува непознат женски глас в главата си. Джулия загубва контрол над себе си и напуска кантората без обяснение. Гласът й задава неудобни въпроси за личния й живот, а има само откъслечни спомени за своя собствен. Спомени за бели пагоди, черни ботуши и кървави петна.
Страхувайки се, че губи разсъдъка си, Джулия се обръща за помощ към стар бирмански монах. За да разкрие произхода и тайната на гласа и да му помогне да намери покой, Джулия трябва да се завърне в Бирма…
Съдържание
Първа част . . . 7
Втора част . . . 89
Трета част . . . 209

Въведено от
Еми
Създадено на
Обновено на

...

Сканирани страници