Промени – Човекът със сините кръгове – Фред Варгас

pechkov ·
Поле Стара стойност Нова стойност
Записът е непълен
1
Еми ·
Поле Стара стойност Нова стойност
Издателска поредица
Съвременни криминални романи
Еми ·
Поле Стара стойност Нова стойност
Информация за автора
Френската писателка Фред Варгас (малкото име идва от Фредерик, а фамилията, същата като на нейната сестра близначка, художничката Жоел Варгас — от името на героинята на Ава Гарднер от филма „Босоногата графиня“) е археолог, археозоолог и медиевист в работно време и авторка на криминални романи в свободните си минути. Ако блестящите й постижения като археолог са известни само сред колегите й, то романите й (четиринайсет на брой) са познати и любими на милиони читатели — ненапразно по света я наричат френската кралица на криминалния роман.
Фред Варгас защитава докторска степен по история на тема „Чумата в Средновековието“ — същата тема се появява в един от романите й. Специализира археозоология — която също не е пренебрегната в друг роман. Работи в Националния център за научни изследвания. Участва в археологически разкопки — една от героините й е, естествено, археоложка. След успеха на първите си книги се отдава само на писане.
Понастоящем, въпреки огромния си успех Фред Варгас рядко ходи на светски събития и избягва да дава интервюта.

Във Франция само от 2008 г. насам от книгите й са продадени над 2 милиона екземпляра и името й неизменно фигурира сред първите 10 най-продавани автори в класацията на в. „Фигаро“. Превеждана е в над 30 страни и има 18 награди, от които няколко международни.
vesi_libra ·
Поле Стара стойност Нова стойност
Подвързия
мека
УДК
840-312.4
№ в Моята библиотека
8125
Еми ·
Поле Стара стойност Нова стойност
Записът е непълен
1
Причина защо е непълен
липсва задна корица