Хари Бингам
Авиатори

Автор
Хари Бингам
Заглавие
Авиатори
Тип
роман
Националност
английска
Език
български
Поредност на изданието
първо
Категория
Приключенска литература
Преводач
Веселин Лаптев
Език, от който е преведено
английски
Редактор
Здравка Славянова
Художник
Николай Пекарев
Технически редактор
Людмил Томов
Коректор
Петя Калевска
Оформление на корица
Николай Пекарев
Издател
Обсидиан
Град на издателя
София
Година на издаване
2005
Печат
„Абагар“ АД — В. Търново
Носител
хартия
Печатни коли
30
Формат
84/108/32
Брой страници
480
Подвързия
мека
Цена
12 лв.
ISBN
954-769-103-1
УДК
820-31
Анотация
„Славните момчета“, авиатори от елитна американска ескадрила, се завръщат у дома. Първата световна война е свършила, в Америка все още е в сила сухият режим. Въздушните асове трябва да си изкарват хляба по друг начин.
Уилард Торнтън, израснал в богатство и разглезен от успехите си срещу немските летци, решава да продължи пътя си към славата, като започне кариера в Холивуд. За съжаление не е много добър актьор, филмите му се провалят и той скоро се оказва потънал в дългове. Принуден е да започне работа за банката кредитор, чиято дейност включва, както скоро разбира, доста подозрителни операции.
Капитан Ейб Рокуел не мечтае за пари. Иска само да лети. Механична повреда на самолета го принуждава да кацне в малко градче в Джорджия, където е посрещнат като герой. Местните хора очакват той да ги спаси от рекета на гангстерите контрабандисти от съседния град Марион.
Пен Хамилтън е красива, богата и обича да лети. За нея пилотирането на самолет е нещо повече от хоби, повече от страст. А когато любовта на живота й е застрашена, тя няма да се поколебае да поеме каквито и да било рискове.
Капризите на съдбата събират тези силни личности и ги изправят пред сложен избор. Авиаторите ще трябва да минат през невероятни опасности, за да заслужат мястото си в историята.

Впечатляващо ново попълнение на продукцията с марка „Бингам“, което неминуемо ще увеличи армията от почитатели на автора.
Информация за автора
Автор на „Наследството на Градли“, „Сладък шум на пари“ и „Синовете на Адам“
Бележки за изданието, от което е направен преводът
Glory Boys
Copyright © 2005 by Harry Bingham
Въведено от
vesi_libra
Създадено на
Обновено на
Връзки в Мрежата
Библиографии
Чужди рафтове

Корици 2