Алекс Болдин
Моят приятел от Бронкс

Записът е непълен.

Автор
Алекс Болдин
Заглавие
Моят приятел от Бронкс
Тип
сборник разкази
Националност
българска
Език
български
Категория
Съвременна българска проза: разкази и новели


Издател
БГ книга
Град на издателя
София
Година на издаване
2011

Носител
цифров
Формат
ePub

ISBN
978-954-8628-34-1
УДК
886.7-32

Анотация
Когато завършвах последния си разказ от тоя сборник, „Роксино“, с болка си зададох въпроса: „Какво кара човек да напусне Родината, своите близки и своя улегнал живот?“.
За някои това е страха за собствения им живот, но за повечето е невъзможността да съществуват физически в държавата, която наричат Родина. Кой ли би оставил дом и близки ако му се предоставяха нормални условия за живот?
Тези дни прочетох някъде в медиите, че на всеки осем минути емигрира един българин. Това е страшен факт, който не говори добре за цялата ни управляваща държавна система. Дали някога тая ситуация ще се промени, не зная, но много ми се иска това да стане и България отново да се превърне в едно привлекателно място за живеене, както да кажем Швеция, Франция или САЩ. Желая го най-искрено!
Този сборник е за тях, за онези мои сънародници, които терзае и в които не изтлява копнежа по родния дом.
Информация за автора
Алекс Болдин е литературен псевдоним на Сашко Димитров Александров. Роден е на 17.09.1948 г. в гр. Враца. Живее в родния си град. По професия е електроинженер. Пише първия си фантастичен разказ през 1973 г. Автор е на единадесет сборника с разкази. Създател е на литературните сайтове „Български разкази“ и „Разказите“, в които е публикувана основната част от произведенията му. Негови разкази са публикувани и в българските литературни портали „ЛитерНет“ и „Буквите“, литературните сайтове „Откровения“, „Сандхи“, „Литературен свят“ и „Книги-Нюз“, както и в чикагския български електронен новинар „Eurochicago“.
Съдържание
Моят приятел от Бронкс
Борецът
Ивановден
Гошко
Лалето
Чаровникът
Водка, водка
Парад от домашни любимци
Промоция
Когато се зажених
Няма гладна кокошка
Газила го мечка
Сирни заговезни
Чопър
Роксино

Въведено от
Еми
Създадено на
Обновено на

Връзки в Мрежата
Библиотеки Книжарници
Промени
...