Даина Чавиано
Затворена котка

Автор
Даина Чавиано
Заглавие
Затворена котка
Авторска серия
Тайните на Хавана №1
Тип
роман
Националност
кубинска
Език
български
Поредност на изданието
първо
Категория
Фентъзи
Преводач
Катя Бобева
Език, от който е преведено
испански
Година на превод
2013
Редактор
Гриша Атанасов
Отговорен редактор
Наталия Петрова
Коректор
Грета Петрова
Библиотечно оформление
Дамян Дамянов
Предпечатна подготовка
Петър Дамянов
Издател
Сиела Норма АД
Град на издателя
София
Година на издаване
2013
Адрес на издателя
1510 София, бул. Владимир Вазов № 9
Носител
хартия
Печатни коли
15
Формат
60/90/16
Брой страници
240
Подвързия
мека
Цена
12,00 лв.
ISBN
978-954-281-276-0
Анотация
„Затворена котка“ е един изключително мистичен роман, който на моменти е и автобиографичен. Действието се развива в съвременна Хавана, Атлантида и Стоунхендж. Тази книга, която обхваща периода между 1985–1987 г., е първата от трилогията „Тайните на Хавана“.

Мелиса е млада жена, която мечтае да е писател. Един ден тя измисля персонаж без лице, сянка, която постепенно я обсебва. Тя я следва навсякъде — и насън и наяве до момента, в който Мелиса усеща, че реалният й живот ще изчезне напълно. Кой е той? Защо иска да говори с нея? Какво иска да й разкрие? Едно привидение, скрито в далечното минало, може да се окаже звеното, свързващо младата жена с това призрачно тайнство. Отговорите на тези въпроси тласкат Мелиса в безкраен лабиринт от легенди за мистични империи и магически сили.
Информация за автора
Даина Чавиано е родена в Хавана, Куба, където завършва бакалавърска степен по английска филология. Още като студентка печели множество литературни награди и бързо се утвърждава като едно от най-ярките имена в съвременната латиноамериканска литература. Критиците определят стила й като „неповторимо смесване на фантастика със социален реализъм, мистика и деликатна доза еротизъм“, а също така и като „блестящ опит да премахне границите между жанровете“.
През 1991 г. се премества в Маями, Флорида, където живее и в момента. За книгата „Островът на вечната любов“ /Сиела, 2012/ — печели първа награда през 2004 г.
Бележки за изданието, от което е направен преводът
Daina Chaviano
Gata Encerrada, 2001
Въведено от
WizardBGR
Създадено на
Обновено на
Промени
Чужди рафтове

Корици 2