Тотко Татьозов
Програма за възпитателна работа с деца до 3-годишна възраст

Автор
Тотко Татьозов
Заглавие
Програма за възпитателна работа с деца до 3-годишна възраст
Издателска поредица
Въздействие чрез взаимодействие
Националност
българска
Език
български
Поредност на изданието
първо
Категория
Педагогика
Редактор
Емилия Тенева
Рецензент
доц. кпн Фидана Даскалова, гл.ас. кпн Любослава Пенева
Издател
ИК „Даниела Убенова“
Град на издателя
София
Година на издаване
1995
Адрес на издателя
бул. „Цариградско шосе“ 117
Печатница
„Полипринт“ — Враца
Носител
хартия
Печатни коли
4
Формат
16/60/90
Брой страници
64
Подвързия
мека
Цена
48 лв.
ISBN
954-8155-33-8
УДК
372.3(073)
Анотация
Единствената одобрена от Министерство на образованието и науката в България програма за възпитание на деца до 3-годишна възраст, Въздействие чрез взаимодействие има за цел да осигури ефикасна възпитателна работа чрез взаимодействие с децата до 3 години, което ще им донесе радост, ще предизвика увереност и същевременно ще задоволи нуждата им от протекция. Индивидуалните книги за децата „Аз мисля“, „Аз рисувам“, „Аз апликирам“, „Познавам тези неща“, „Искам да науча“ доказаха успешното си възрастово приложение в цяла България.

Възрастта до 3 години е особено важен период за развитието на детето. Характеризира се с интензивно развитие на психичния живот и с полагане на основите на личностното развитие. Една част от децата в България до 3-годишна възраст се отглеждат в обществени детски заведения, които са важно звено в системата на детското здравеопазване и по същността на своята дейност са здравно-профилактични и възпитателни звена, които са в помощ на младите семейства при отглеждането на децата им. В тях се осъществява целенасочена възпитателна работа с цел физическо и психично развитие на децата, укрепване на здравословното им състояние, полагане основите на оптималното им личностно развитие.

Програмата е разработена с цел актуализиране на възпитателната дейност в детските заведения, съобразяване с най-значимите изследвания в областта на детската психология и педагогика и обобщаване на богатия практически опит на педагозите. Програмата има „отворен“ характер — темите и конкретните задачи в нея могат да бъдат допълвани, разширявани или разнообразявани от вижданията на детските учители и родителите.
Въведено от
vesi_libra
Създадено на
Обновено на
Източници
http://www.bg.cobiss.net (COBISS.BG-ID 1028178660)
Връзки в Мрежата
Издателства

Корици 2