Зои Хелър
Записки по един скандал

Автор
Зои Хелър
Заглавие
Записки по един скандал
Тип
роман
Националност
английска
Език
български
Категория
Трилър
Теми
Екранизирано

Преводач
Дениц Райкова
Година на превод
2007
Редактор
Гергана Рачева
Оформление на корица
Огнян Илиев
Компютърна обработка
Митко Ганев

Издател
ИК „Intense“
Град на издателя
София
Година на издаване
2007
Адрес на издателя
бул. Пор. Христо Топракчиев 11
Печатница
„Унискорп“
Други полета
ИК „Intense“ — част от Локус Пъблишинг ЕООД

Носител
хартия
Печатни коли
15
Формат
60/90/16
Брой страници
240
Подвързия
мека
Цена
10

ISBN
978-954-783-059-2

Анотация
В този неслучайно номиниран за наградата Букър роман е намерена най-интригуващата гледна точка към скандала с учителката Шеба Харт.

Дали влюбената в своя ученик красива жена е „пасивна жертва на съдбата“ или „главен архитект на собственото си страдание“?
Със старомоминска педантичност Барбара Ковет ни предлага подробности, които няма да ви оставят безразлични към драмата на участниците в тези събития.
Доверената приятелка се оказва съвършеният предател!
Ще изпитате цяла гама от чувства към двете на пръв поглед коренно различни героини, но свързани от общата тайна. Проблемът за манипулацията и желанието да притежаваш другия на всяка цена е поставен с острота.
Страховете, копнежите, самотата и желанието да промениш битието си винаги те правят уязвима жертва на социалните предразсъдъци…
Информация за автора
Зои Хелър е родена през 1965 г. в Лондон. Учи в Оксфорд и Колумбийския университет. Премества се да живее в Ню Йорк през 1993 г. Още при появата си романът „Записки по един скандал“ я свързва с английската литературна традиция.
Работи като журналист за редица авторитетни издания — The Independent, Sunday Times, Daily Telegraph. През 2002 г. получава наградата за най-добър колумнист на британската преса. Първата й книга, появила се през 2000 г. — е „Всичко, което знаеш“.
Имената, с които свързват писателското майсторство на Зои Хелър, са Владимир Набоков, Ивлин Уо, Мюриъл Спарк, Мартин Еймис.
Рекламни коментари
„Романът на Хелър е история за обсебващи приятелства и сексуално опиянение, представена от пословично ненадежден разказвач. Той е забавен, затрогващ, изпълнен с проницателни наблюдения и изцяло наситен с мрачност, която не потиска.“
— Ричард Еър, режисьор на филма „Записки по един скандал“
Бележки за изданието, от което е направен преводът
What Was She Thinking? [Notes on a Scandal]
© 2003 by Zoë Heller

Въведено от
midnight_sun17
Създадено на
Обновено на

Връзки в Мрежата
Библиографии Книжарници
Промени
...

Корици 2

Сканирани страници 4