Мариса Мейър
Крес

Записът е непълен. (Липсва задна корица и последни страници)

Автор
Мариса Мейър
Заглавие
Крес
Авторска серия
Лунните хроники №3
Тип
Роман
Националност
САЩ
Език
български
Поредност на изданието
Първо
Категория
Научна фантастика
Жанр
Тийнейджърски, Фантастика, Фентъзи

Преводач
Кристина Георгиева
Език, от който е преведено
Английски
Година на превод
2014
Редактор
Сабина Георгиева
Коректор
Таня Симеонова

Издател
Егмонт България
Град на издателя
София
Година на издаване
2014
Адрес на издателя
1142 София, ул. „Фритьоф Нансен“ 9, ет. 4
Печатница
„Инвестпрес“ АД, София

Носител
хартия
Формат
130×200
Брой страници
552
Подвързия
Мека
Цена
12,90

ISBN
978-954-27-1148-3
УДК
820(73)-312.9

Анотация
Героите са същите, но не съвсем — Кулата, в която е затворена Рапунцел, е сателит, обикалящ в орбита около Земята. И, в търсене на истината, тя не може да си позволи да спусне косата си или да отслаби защитата си. Дори в бъдещето приказките започват с „Имало едно време…“.
В третата част на бестселър поредицата „Лунните хроники“, Синдер, Скарлет, Вълка и Трън имат брилянтен план — да свалят кралица Левана. Но, както всеки добър план, и този се проваля. И единствената надежда за бегълците е Крес — затворена от години от чародейците на кралицата, сега момичето е на път да спечели свободата си. Но на каква цена?
Информация за автора
Мариса Мейър е родена на 19 февруари 1984 г. в Такоума, Вашингтон, САЩ. От дете обича книгите и фантастичните романи. На 14 години се запознава с анимационния сериал „Сейлър Муун“ и сама започва да пише фензини за него под псевдонима Алисия Блейд публикувани на „Fanfiction.net“.
Завършва Тихоокеанския лутерански университет с бакалавърска степен по творческо писане. След дипломирането си работи в продължение на 5 години като редактор на книги. Стремейки да преследва писателска кариера завършва магистърска степен по творческо писане в университета „Пейс“. Мотивира се да пише първия си роман след участие в литературния конкурс „NaNoWriMo“, където участва с футуристичен преразказ на приказката „Котаракът в чизми“.
През 2012 г. е издаден първият ѝ фантастичен роман „Синдер“ от поредицата „Лунните хроники“. Главната героиня е подобна на Пепеляшка (cinder — прах), сираче със злобна мащеха, а красивият принц Кай кани именно нея на императорския бал. Всъщност тя е изключително талантлив механик киборг с тайнствено минало. Оказва се в епицентъра на интергалактическа битка и трябва да избира между дълга и свободата, лоялността и предателството, за да близките за нея хора. Романът става бестселър и дава старт на писателската ѝ кариера.
Мариса Мейър живее със семейството си в Такоума.
Рекламни коментари
Бестселър поредицата „Лунните хроники“ печели любовта на феновете в цял свят. Преведена на 27 езика, тя оглавява класациите за бестселъри на New York Times и USA Today. „Действието в романите на Мариса Мейър се разгръща в ритъма на магията на приказките и шеметното вълнение на антиутопичната фантастика,“ коментират от Publisher’s Weekly и горещо ги препоръчват.

Въведено от
NEVIDIMIA
Създадено на
Обновено на

Чужди рафтове
...

Корици 1