Мариса Мейър
Уинтър

Записът е непълен. (Липсват последни страници)

Автор
Мариса Мейър
Заглавие
Уинтър
Авторска серия
Лунните хроники №4
Тип
Роман
Националност
САЩ
Език
български
Поредност на изданието
Първо
Категория
Научна фантастика
Теми
Тийнейджърски, Фантастика, Фентъзи

Преводач
Кристина Георгиева
Език, от който е преведено
Английски
Година на превод
2016
Редактор
Петя Дочева
Коректор
Надя Калъчева

Издател
Егмонт България
Град на издателя
София
Година на издаване
2016
Адрес на издателя
1142 София, ул. „Фритьоф Нансен“ 9, ет. 4
Печатница
„Инвестпрес“ АД, София

Носител
хартия
Формат
130×200
Брой страници
760
Подвързия
Мека
Цена
24,90

ISBN
978-954-27-1601-3
УДК
820(73)-312.9

Анотация
Героите са същите, но не съвсем — мащехата отново е особено зла, за красотата на принцесата се носят легенди, макар официално да се знае, че ужасни белези загрозяват лицето й, а седемте джуджета съвсем не са джуджета и е спорно дали са седем. Дори и в бъдещето приказките започват с „Имало едно време…“.
Принцеса Уинтър ненавижда мащехата си кралица Левана. Нещо повече — момичето е убедено, че злата жена изобщо няма да одобри чувствата, които таи към верния си приятел от детството, вече красив дворцов страж, Хиацинт. Но младата принцеса не е толкова слаба и безпомощна, колкото си мисли Левана. Години наред тя е подкопавала плановете на кралицата и сега, с помощта на Синдер, Скарлет, Крес и приятелите им, е на път да предизвика революция. Но дали пък историята няма да се повтори — нали знаете, онази с отровната ябълка?
Информация за автора
Мариса Мейър е родена на 19 февруари 1984 г. в Такоума, Вашингтон, САЩ. От дете обича книгите и фантастичните романи. На 14 години се запознава с анимационния сериал „Сейлър Муун“ и сама започва да пише фензини за него под псевдонима Алисия Блейд публикувани на „Fanfiction.net“.
Завършва Тихоокеанския лутерански университет с бакалавърска степен по творческо писане. След дипломирането си работи в продължение на 5 години като редактор на книги. Стремейки да преследва писателска кариера завършва магистърска степен по творческо писане в университета „Пейс“. Мотивира се да пише първия си роман след участие в литературния конкурс „NaNoWriMo“, където участва с футуристичен преразказ на приказката „Котаракът в чизми“.
През 2012 г. е издаден първият ѝ фантастичен роман „Синдер“ от поредицата „Лунните хроники“. Главната героиня е подобна на Пепеляшка (cinder — прах), сираче със злобна мащеха, а красивият принц Кай кани именно нея на императорския бал. Всъщност тя е изключително талантлив механик киборг с тайнствено минало. Оказва се в епицентъра на интергалактическа битка и трябва да избира между дълга и свободата, лоялността и предателството, за да близките за нея хора. Романът става бестселър и дава старт на писателската ѝ кариера.
Мариса Мейър живее със семейството си в Такоума.

Въведено от
NEVIDIMIA
Създадено на
Обновено на

Чужди рафтове
...

Корици 3